The Omen 2006 01 (Foto: Vince Valitutti)
The Omen 2006 01 (Foto: Vince Valitutti)

Dystre spådommer

Antikrist er på vei. Men Robert Thorn kjenner ikke til disse spådommene da han tar til seg Damien. Fryktelige ting begynner å skje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

"...fra det evige hav stiger han oppog danner armeer på begge sider. Han vender mann mot bror inntil mannen ei er lenge.rMange tror spådommen fra Åpenbaringen viser veien til en fryktelig fremtid, eller at den presenterer fragmenter av historien slik den har våknet til liv i vår tid.

Tegnene, sier de troende, er overalt rundt oss: Terroristangrep, ekstremvær... listen er lang.Spesielt peker spådommen på at en Antikrist er i anmarsj, og at han er merket med tallrekken 666 - Dyrets tegn. Antikrist vil få sine krefter direkte fra Satan for å etablere et falskt kongedømme på jorden for slik å signalisere starten på Armageddon - Dommedag.

Robert Thorn kjenner ingen slike dystre spådommer. Som amerikansk diplomat har han helt andre ting i tankene. Ikke minst nå som hans kone Kathryn har gjennomgått en vanskelig fødsel og ennå ikke fått vite at deres nyfødte barn døde. Knust av tapet tenker Thorn først og fremst likevel på Kathryn som har vært gjennom dette to ganger tidligere. Nyheten om hennes tredje dødfødte barn vil knekke henne.

Sykehuspresten, fader Spiletto, har en løsning. Et annet barn er født den samme natten, og moren overlevde ikke fødselen. Presten overtaler Thorn til å ta barnet og oppdra det som sitt eget. Kathryn trenger ikke noen gang å få vite sannheten, og sønnen deres, som de kaller Damien, vil bli behandlet som om han er deres eget kjøtt og blod. Kathryn tar til barnet som om det var hennes eget og blomstrer i morsrollen. Alt tyder på at Thorn har tatt en riktig beslutning.

Thorns karriere skyter fart - han blir USAs ambassadør i Storbritannia - og familien bosetter seg på et flott gods utenfor London. Men visse hendelser som alle ser ut til å ha å gjøre med den nå fem år gamle Damien, er dypt urovekkende: Damiens barnepike henger seg under guttens bursdagsselskap, en fremmed prest kommer med krasse advarsler til Thorn, en utflukt til dyrehagen resulterer i kaos, Damien blir hysterisk på vei til kirken, og utydelige bevegelser i en serie fotografier varsler om sjokkerende dødsfall.

De mystiske hendelsene øker i antall og peker mot noe som er galt, fryktelig galt, med Damien. Med Damiens nye barnepike som ser ut til å ha en spesiell hengivelse overfor barnet, kommer grusomhetene nærmere. For sent innser Thorn den fryktelige sannheten: Damien er ikke noe vanlig barn, men den varslede Antikrist.

Se «The Omen» på TV 2 Zebra mandag 18. april kl. 23.00.