prinscharles (Foto: ABDELHAK SENNA, © as/jk)
prinscharles (Foto: ABDELHAK SENNA, © as/jk)

Prins Charles stikker av fra bryllupsforberedelsene

Drar på ferie helt fram til dagen før dagen.

Det er jo ikke det mest praktiske at han befinner seg i Skottland nå. Det er knapt to uker igjen til prins William gifter seg med Kate Middleton.

Hoffet er naturligvis i full gang med å gjøre alt klart til den store dagen – men brudgommens far, prins Charles, har dratt på påskeferie til Birkhall i Skottland.

Ifølge Daily Mail har ferien midt i bryllupsforberedelsene ført til «intens irritasjon» på Buckingham Palace.

Vet ikke hva han vil

Det er avisas hoffreporter Katie Nicholl som skriver i dette i dagens avis, og hun hevder at det også er irriterende for slottet at de ikke vet om Charles stiller opp i selskapet som blir arrangert for de utenlandske kongelige kvelden før bryllupet.

Selskapet skal foregå på luksushotellet Mandarin Oriental i Knightsbridge.

Sonja og Harald kommer

En talsperson for prins Charles bekrefter overfor nettsiden at verken han eller hans Camilla Parker Bowles har bestemt seg for om de vil delta i selskapet eller ikke.

40 personer fra den britiske kongefamilien er invitert til selskapet, deriblant prins Edward, prinsesse Anne, hennes barn Peter og Zara, prinsesse Beatrice og Eugenie og deres kjærester. Det er ventet rundt 50 utenlandske kongelige, deriblant kong Harald og dronning Sonja.

Prinsen blir i Skottland helt fram til samme dag selskapet blir arrangert, altså torsdag. Midt i ferien drar han likevel en tur til London for å delta på et planleggingsmøte.

Reagerer med vantro

Kilder ved slottet skal ifølge nettsiden ha uttalt at «vi med vantro registrerer at prins Charles forblir i Skottland mens alle andre stresser rundt for å få på plass de siste detaljene».

– Charles er ansvarlig for festen og musikken på Buckingham Palace om kvelden på bryllupsdagen, og det er jo ikke det mest praktiske at han befinner seg i Skottland, sier en anonym kilde ved slottet til nettsiden.