Dirk Kuyt og Abou Diaby (Foto: Tim Hales/Ap)
Dirk Kuyt og Abou Diaby (Foto: Tim Hales/Ap)

Le Tissier: – Arsenal må vinne for spenningens skyld

Se hva Southampton-legenden tror om dagens oppgjør på Emirates, og hva han synes Liverpool bør gjøre for å komme tilbake blant topp fire i Premier League.

Southampton-legenden Matthew Le Tissier har ankommet Bergen for å følge kampen på Emirates mellom Arsenal og Liverpool i TV 2s Premier League-studio.

Og den tidligere storscoreren røper at en Arsenal-seier vil være det beste for spenningen om seriegullet skal vedvare.

– For spenningen om tittelen sin skyld, så håper jeg Arsenal vinner, sier Matt Le Tissier til TV 2 Sporten.

Matthew Le Tissier (Foto: Stefan Rousseau/Pa Photos)
Matthew Le Tissier (Foto: Stefan Rousseau/Pa Photos)

– Og jeg er ingen Arsenal-fan - jeg heiet faktisk på Tottenham da jeg var yngre, ler han.

Forskjellen på United og Arsenal
Engelskmannen, som scoret hele 101 mål i Premier League for Southampton, tror likevel at Manchester United blir laget som stikker av med sin 19. serietittel denne sesongen, og påpeker at United er mye sterkere enn Arsenal i et par vesentlige posisjoner.

– Manchester United har en meget god keeper i Edwin van der Sar, det har ikke Arsenal. Det samme kan sies om midtstopperne. Nemanja Vidic er en klasse over for eksempel Koscielny, mener Le Tissier.

VINN EN SOUTHAMPTON-TRØYE SIGNERT AV MATT LE TISSIER

– Kenny må forsterke
Når det gjelder Arsenals motstander i dagens kamp tror Le Tissier at fremtiden ser lys ut.

– Liverpool har fått på plass en meget god angrepsduo nå, men Kenny Dalglish vet at han fortsatt har posisjoner han må styrke ytterligere. Forsvaret bør nok oppgraderes med et par nye og bedre spillere, det samme gjelder midtbanen, mener Le Tissier.

– Hvis han får bruke litt penger i sommer kan Liverpool fort være med å kjempe om en topp fire-plassering.

– Torres har mistet gnisten
Le Tissier, som nå er 42 år, synes Liverpool kom styrket fra det etter at de solgte Fernando Torres til Chelsea i januar, men samtidig tror han spanjolen kan bli mye verdt for Chelsea neste sesong.

– Han er fortsatt et par steg bak der han var når han kom til Liverpool i 2007. Skadene må nok ta sin del av skylden, men samtidig virker det som at han har mistet litt av gnisten han hadde på den tiden. Får han en god ferie og pre-season med Chelsea, kan han bli farlig neste sesong, sier Le Tissier.

Scoret det siste målet på The Dell
Det er liten tvil om at Le Tissier, som nå jobber som fotballekspert i Sky Sports, er en av Premier League-æraens aller største legender, og i motsetning til andre spillere, valgte han å bli værende i Southampton, som han begynte å spille for allerede i 1986, helt til han la opp i 2002.

Når Southampton skulle bytte stadion fra gamle ærverdige The Dell til St. Marys, var det selvsagt Le Tissier som scoret det siste målet i en kamp mot Arsenal i mai 2001.

– Det var nok et av høydepunktene i karrieren min, en liten eventyrhistorie rett og slett, sier den elegante Guernsey-mannen.