Petter Solberg. (Foto: Francisco Seco/Ap)
Petter Solberg. (Foto: Francisco Seco/Ap)

Petter Solberg krasjet ut av Rally Jordan

Petter Solberg var uheldig og krasjet ut av Rally Jordan vel tre kilometer inn på den 17. fartsprøven. Han lå på 4.-plass da uhellet inntraff.

Etter den 16. prøven skilte det 28,8 sekunder mellom franske Sebastien Ogier og Petter Solberg, og nordmannen hadde god kontakt med teten, men så var uhellet ute. Solberg kjørte av veien og vraket bilen, men kom fra uhellet selv uten skader. Likevel var det umulig å kjøre videre, og dermed ble han uplassert i Rally Jordan i år.

Seieren gikk til Sebastien Ogier, men ingenting var avgjort før målstreken var passert på den 20. og siste fartsprøven, for finske Jari-Matti Latvala ble ikke slått med mer enn to tideler.

Sebastien Loeb på tredjeplass var vel 27 sekunder bak, men det var Loeb som overtok ledelsen i sammendraget i VM.

Etter at Petter Solberg kjørte ut hadde ikke Norge med førere som kunne kjempe helt i teten i Jordan. Til slutt ble unggutten Mats Østberg den beste av de fire nordmennene på 13.-plass. Han var over 17 og et halvt minutt bak teten i mål. Henning Solberg fulgte på 14.-plass, slått med vel 22 minutter, mens Eivind Brynhildsen på 18.-plass var 38.27 minutter bak Ogier.

VM i rally fortsetter nå med Rally Sardinia i Italia. (©NTB)