Svein Arne Hansen (Foto: Eriksen, Per Kristian/SCANPIX)
Svein Arne Hansen (Foto: Eriksen, Per Kristian/SCANPIX)

Hansen ble ikke europeisk friidrettspresident

Svein Arne Hansen tapte kampen om å bli president i Det europeiske friidrettsforbundet (EA). Han fikk 22 stemmer ved valget, mens den sittende presidenten fikk 28.

Hansen visste det ville bli et tøft valg i og med at han utfordret den sittende presidenten Hansjörg Witz fra Sveits. Den norske friidrettspresidenten har jobbet hardt og drevet en fornuftig valgkamp, men nådde likevel ikke opp.

Han mente å ha fått så positive tilbakemeldinger fra så mange av EAs medlemsland at han trakk kandidaturet sitt som visepresident tidligere i uken. Det betyr at han nå definitivt er ute av styret i Det europeiske friidrettsforbundet etter lørdagens valgomgang.

- Det var et tett og spennende valg, og jeg må jo si at det så veldig positivt ut lenge, sa generalsekretær Kjetil Hildeskor til NTB like etter at valget var unnagjort.

- Det skilte seks stemmer mellom de to kandidatene, og i og med at Hansen utfordret den sittende presidenten var det stort at han fikk så mange stemmer, la Hildeskor til.

Svein Arne Hansen ble gjenvalgt for en ny periode som president i Norges Friidrettsforbundet på tinget i Alta i slutten av mars. (©NTB)