Wellington Menezes de Oliveira (Foto: APTN)
Wellington Menezes de Oliveira (Foto: APTN)

Poserte med pistol før skolemassakren

Politiet i Brasil har funnet en ny video der gjerningsmannen forklarte motivet sitt før skolemassakren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wellington Menezes de Oliveira raste mot skoleledelsen ved Tasso de Silveira barneskole i videoopptaket han gjorde selv noen dager før massakren.

Fant nye videoer

To videoer sammen med flere fotografier ble nylig funnet på Oliveiras pc og offentliggjort av brasiliansk politi fredag. På videoene forklarer 24-åringen nærmere om hvorfor han ville gjennomføre massakren på barneskolen han tidligere hadde vært elev på.

– Jeg håper dette blir en lærepenge, spesielt for skoleledelsen som sto med armene i kors mens elever ble angrepet, fornedret og latterliggjort. Hadde de tatt armene ut av kors tidligere og gjort noe for å bekjempe mobbingen, ville kanskje ikke dette skjedd. Jeg ville fortsatt vært i live og alle de jeg drepte ville vært i live, sier han på videoen.

Denne gangen er han langt mer engasjert enn i en annen video som ble offentliggjort en uke etter massakren. Der snakket han med flat, følelsesløs stemme og fortalte hvordan han ville gjennomføre det han kalte en kamp mot slemme, feige mennesker.

Siktet pistol mot hodet

På de nye bildene poserer han med to revolvere han kjøpte ulovlig. Han retter våpenet mot kameraet og deretter mot sitt eget hode. På noen av bildene har han helskjegg, mens andre bilder er han nyklippet og uten skjegg.

– Hvis Gud mener jeg er verdig og hvis allmektige Kristus tillater kan jeg få evig liv. Hvem vet om han vil forvandle meg til en ånd som vil leve evig. Men hvis Gud mener jeg ikke er verdig og har gjort noe som var unødvendig, tror jeg at jeg vil forbli i en søvnløs død for all evighet. Men jeg vil vite at jeg døde for de trofaste og det vil jeg aldri angre på, sier han i den urovekkende videoen.

7. april gikk Oliveira inn på sin tidligere barneskole i Rio de Janeiro, iført militærklær og drepte to gutter og ti jenter, før han tok sitt eget liv. Fire barn overlevde og er fortsatt på sykehus.