aarst2
aarst2

Jarstein etter 0-4-tap: – Vil beklage til fansen

Viking fikk det aldri til å stemme på Sør Arena.

Start - Viking 4-0

Sør Arena/Bergen (TV 2 Sporten): I nydelig vårsol og foran et nesten fullsatt Sør Arena fant Start tilbake til vinnerformelen mot Viking. Med fire mål og flott spill i store deler av kampen hadde sørlendingene all mulig grunn til å være fornøyd med dagen.

– I dag synes jeg at guttene skal få mer ære enn treneren på siden. Det var en fantastisk gjennomføring. I andre omgang var det veldig viktig for oss å ikke slippe de inn igjen i kampen og det klarte vi, sier Knut Tørum til TV 2 Sporten etter kampen.

TV 2 Play: Se intervju med Knut Tørum etter kampen

Selv om de var et par dommeravgjørelser som ikke gikk lagets vei var Viking mest skuffet over egen innsats.

– Det var en dag der ingenting fungerte for oss. Nå må vi bare finne ut hvorfor det ble sånn, forteller Viking-trener Åge Hareide.

– Det er flaut. Vi kan bare beklage til all fansen som tok turen, sier keeper Rune Almenning Jarstein.

TV 2 Play: Se intervju med Åge Hareide etter kampen

Mulig offsidescoring
Start fikk en drømmestart på sørlandsderbyet, men det spørs om ikke ledermålet burde vært avblåst for offside.

Dersom Ole Martin Årst var borti gjennomspillet til Espen Hoff skulle linjedommeren vinket for en klar offside. Men det gjorde han ikke – og Hoff kunne sende hjemmelaget i ledelse etter knappe tre minutter.

Reprisene viste at Årst sannsynligvis ikke var nær ballen og at linjedommeren nok tok den riktige avgjørelsen.

Soleklar hands
En halvtime senere var det ikke snakk om å annullere målet. Ole Martin Årst fikk ballen på kanten av sekstenmeteren tok den med seg mot målet og banket inn 2-0. Ingen stor jobb fra keeper Rune Almenning Jarstein, men likevel en sterk prestasjon fra Årst.

Så var det på tide med en ny kontroversiell situasjon. Jarstein skulle bare sparke ut etter et tilbakespill, men ballen traff Ole Martin Årst i armen og gikk i en høy bue. Den landet akkurat på dødlinjen og skrudde tilbake til Årst.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Jarstein hadde havnet i bakken etter duellen med Årst og kunne lite gjøre for å hindre dagens tredje scoring.

– Jeg mener at jeg skulle hatt frispark, men det var ikke derfor vi tapte, sier sisteskansen.

Om handsen forteller han:

– Den var helt soleklar den.

TV 2 Play: Se intervju med Jarstein etter kampen
TV 2 Play: Se intervju med Årst etter kampen

Keeperen får støtte fra målscorer Årst når det kommer til handsen, men spissen er ikke enig i at det burde vært frispark i situasjonen rett etterpå.

– Jeg hoppet med ryggen til og han traff meg nok i albuen så akkurat det har han rett i. Men at han sier at han skulle hatt frispark – der tror jeg han tar litt hardt i, forteller Årst til TV 2 Sporten.

Mønsterangrep fra Start
Det var tydelig at Viking-spillerne var mer på hugget etter pause. Erik Nevland fikk en stor mulighet til å sette inn en redusering da han ble spilt gjennom av innbytter Bengt Sæternes. Bare en glitrende redning fra Kenneth Høie hindret spissen fra å score sesongens andre mål.

Viking klarte aldri å utnytte initiativet de fikk i starten av omgangen. I stedet var det Start som økte ledelsen.

Christer Kleiven kombinert flott med Mads Stokkelien. Sistnevnte sendte en flott veggpasning til Kleiven som plasserte skuddet sitt nydelig i lengste kryss.

Se flere reaksjoner i TV 2 Play!

Slik startet lagene:

Start (4-4-1-1): Kenneth Høie - Brian Priske, Avni Pepa, Bård Borgersen, Rolf Daniel Vikstøl - Fredrik Strømstad, Solomon Owello, Petter Bruer Hanssen, Espen Børufsen, Espen Hoff - Ole Martin Årst.

Benken: Johnny Kristiansen, Espen Knudsen, Branislav Milicevice, Christer Kleiven, Olufemi Oladapo, Ernest Asante og Mads Stokkelien.

Viking (4-2-3-1): Rune Almenning Jarstein - Christian Landu Landu, Johan Lædre Bjørdal, Björn Andersson, Trond Erik Bertelsen - Andre Danielsen, Tomasz Sokolowski - Yann-Erik de Lanlay, Birkir Bjarnason, Valon Berisha - Erik Nevland.

Benken: Arild Østbø, Indridi Sigurdsson, Vidar Nisja, Bengt Sæternes, Tommy Knarvik og Veton Berisha.