John Arne Riise og Francesco Totti (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/Afp)
John Arne Riise og Francesco Totti (Foto: FILIPPO MONTEFORTE/Afp)

Riise og Roma fikk nye eiere

Serie A-laget Roma blir den første italienske klubben under utenlandsk eierskap. John Arne Riises klubb eies nå av industrimagnaten Thomas DiBenedetto.

– Avtalen er i boks, bekrefter DiBenedetto. Dermed er årene med familien Sensi historie for den italienske hovedstadsklubben.

– Det har vært komplisert i perioder, men jeg følte aldri for å gi opp. Jeg var bestemt på å overvinne utfordringene, og med tålmodighet fra bankene og våre partnere har vi passert hindrene, fortsetter DiBenedetto.

AS Roma blir første klubb som får utenlandske hovedeiere. DiBenedetto har store ambisjoner, og Riise kan se frem til å få mange nye, solide og spennende lagkamerater til sommeren. Diego Pastore (Palermo), Javier Mascherano (Barcelona) og Raphael Varanne (Lens) er alle på ryktelisten. Det samme er Chelseas pressede manager Carlo Ancelotti.

Thomas Di Benedetto (f.h.), Tullio Camiglieri, Paolo Fiorientino (Foto: BRIAN SNYDER/Reuters)
Thomas Di Benedetto (f.h.), Tullio Camiglieri, Paolo Fiorientino (Foto: BRIAN SNYDER/Reuters)

DiBenedetto er ikke ukjent i sportens verden. Han er partner til New England Sports Ventures, som eier Boston Red Sox og som i fjor kjøpte Liverpool.

– Jeg er stolt over mine italienske aner, og på grunn av dette vil jeg gjøre store ting. Jeg hadde ikke forventet så mye oppmerksomhet. Jeg visste om den store lidenskapen blant romerne, og dette er en av grunnene til at jeg går inn på denne måten. Jeg deler lidenskapen. Jeg spilte aldri fotball selv, men min far spilte i amerikanske serien, forteller industrimagnaten. (©NTB)