Fredrik Winsnes (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Fredrik Winsnes (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Winsnes inspireres av Rosenborgs unggutter

Men mandag er sannsynligvis Fredrik Winsnes (35) tilbake i Rosenborgs startellever.

Se Fredrikstad - Rosenborg direkte på TV 2 Zebra eller i vårt kampsenter mandag kl. 19.00.

Jeg er klar til å være med, og så er det viktigste er at vi klarer å ta tre poeng mandag uavhengig av hvem som spiller. Jeg er klar og har veldig lyst, sier Winsnes til TV 2 Sporten.

Rutinen taler for Fredrik
Markus Henriksen og Per Ciljan Skjelbred har vært Jan Jönssons menn sentralt på midtbanen så langt denne sesongen.

Nå ser det ut til at Rosenborg skal spille i en 4-1-3-2-formasjon mot Fredrikstad, og da blir det også plass til Winsnes.

Vi kan holde hardt på dem og så kan Fredrik likevel passe inn. Vi har noen dager til vi skal til Fredrikstad, men det er ikke umulig at alle de tre starter, sier RBK-trener Jan Jönsson til TV 2 Sporten.

Han har gledet seg over stigende form hos midtbaneveteranen de siste ukene.

Han er en bra og klok fotballspiller, som jeg synes kommer mer og mer i slag. Jeg var positiv til ham forrige uke også, og jeg forventet et positivt innhopp. Det kom også, og det var bra. Hans erfaring og rutine er noe som taler for Fredrik akkurat nå, medgir Jönsson.

– Veldig inspirerende
Winsnes selv nyter dagene på treningsfeltet og lar seg inspirere av mange unge kollegaer.

Det er veldig inspirerende denne sesongen. Treningene har vært veldig artige og inspirerende. Det er mye nytt i Rosenborg, og kanskje en ny tankegang i hele norsk fotball som presser frem bruk av egne unge spillere. Det er veldig inspirerende for oss eldre også, sier 35-åringen.

– Selv om de danker dere ut?

Jaja, det får vi håpe at de gjør. Det er jo slik det må fungere. Det er alltid smittende å spille med unge spillere, og jeg føler det også har gitt meg en ny vår, sier Winsnes.

Sannsynlig RBK-lag mot FFK (4-1-3-2): Örlund - Lustig, Høiland, Larsen, Dorsin – Winsnes – Henriksen, Skjelbred, Fredheim Holm – Prica, Bakenga.