Voldtatt foran øynene på sønnen

Historisk strengt for voldtektsdømt 38-åring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 38 år gammel Oslo-mann er dømt til seks og et halvt år fengsel for voldtekt og trusler mot eks-kona, skriver Aftenposten. Dette er en av de første dommene etter at strafferammene for familievold og sexovergrep ble skjerpet i fjor.

Dette ble gjort ved å ta lovbestemmelsene i den nye straffeloven, som ennå ikke har trådt i kraft, og legge dem inn i den gjeldende straffeloven fra 1902.

I dommen beskrives et grusomt regime på hjemmebane hos den lille familien:

«Retten kan ikke se at det foreligger noen formildende omstendigheter i saken. [...] Hun må sies å ha vært utsatt for et terrorregime som i et hvert fall har vart siden 2006», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Også sønnen har på sett og vis blitt offer for overgrepene, ifølge dommen:

«Han har vært vitne til voldtekt av mor og han har også vært vitne til at far gjennom en årrekke har utøvet vold og trusler mot henne».

Aftenposten skriver at 38-åringen kom til Norge i 1998 fra Nord-Irak med status som politisk flyktning. Kona kom etter i 2001, og sønnen kom til verden året etter. Et par år senere sprakk familieidyllen for alvor.

Mannen har selv nektet for det, men retten har funnet det bevist at mannen ved en rekke anledninger slo, sparket og drapstruet kona.