Seat Altea_Freetrack
Seat Altea_Freetrack

Seat Altea XL: Hvorfor finnes ikke drømmebilen i Norge

Leiebilen ble en skikkelig ferieforelskelse.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Jeg har akkurat kommer hjem fra ferietur til Spania og hatt en veldig fin leiebil der, en Seat Altea XL. Perfekt bil for en familie på fire som oss. Falt såpass for den bilen at vi godt kunne tenkt oss å ha en slik her hjemme, men det går tydeligvis for Seat selges jo ikke lenger her.

Skulle gjerne vist hvorfor et så stort merke er holdt utenfor det norske markedet. Tror du at det er noen muligheter for at de snart er på plass igjen? Etter det jeg har funnet ut har det ikke vært Seat-import til Norge siden 2006

Benny svarer:

Hei ganske riktig, Seat har vært borte fra Norge i mange år nå, og vi har gått glipp av en del ganske spennende bilmodeller. Det er nok ikke slik at Seat blir ”holdt unna” markedet vårt. Det som skjedde var at importøren Harald A. Møller AS som også tar inn Audi, Skoda og Volkswagen bestemte seg for å droppe Seat fordi både salg og økonomi var for dårlig. Seat er det fjerde volummerket innenfor VW-familien, så slik sett var det naturlig at de var importør.

En periode var det et svensk selskap som også solgte Seat i Norge, men det var ingen suksess så det ble snart kroken på døra der også. Jeg tviler vel egentlig på at vi får noen ny importør med det første. Det norske nybilmarkedet er ikke veldig stort og konkurransen er tøff. Det koster å satse på et merke og modellutvalget til Seat har også i mange år vært ganske smalt og begrenset. Da er det vanskelig å få volum som kan forsvare en satsing, Men man skal selvfølgelig aldri si aldri, kanskje kommer de tilbake en dag.

Det er selvfølgelig ingen ting i veien for å bruktimportere bil, men vær obs på at både service og deler kan bli kronglete.

Del med facebook-vennene dine

Les også: Her er bruktbilene med minst feil

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: