2006, Chevrolet Captiva
2006, Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva: Er det dumt å kjøpe denne SUV-en?

Mye bil for pengene, men vær obs på verditapet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei ser om Chevrolet og den norske importøren som vil trekke seg ut fra merket. I forrige uke var vi og så på en brukt Captiva etter anbefaling fra en kollega som har god greie på bil. Den virker som veldig riktig bil for oss som bil ha en SUV med sju seter men ikke vil kjøre en veldig stor bil. Liker egentlig alt med bilen og ble også imponert over kjøre egenskapene.

Nå lurer jeg bare på om det er dumt å kjøpe et merke som kanskje forsvinner ut i fra markedet i Norge. Vil det bli et veldig stort verditap på disse bilene nå tror du? Hva tror du ellers er grunnen til at det går så få Captiva? Jeg hadde aldri hørt om bilen før kollegaen tipset meg om den.

Benny svarer:

Captiva har aldri vært noen storselger, nei. Men særlig de første par årene ble det solgt en del eksemplarer. Dette er på mange måter en veldig kurant bil og veldig positivt for mange at den har to ekstra seter bakerst, det gjør den mer anvendelig både for store familier og de som kanskje vil ha med noen ekstra passasjerer av og til.

Captiva og Opel Antara er samme bil, men Opelen får du bare med fem seter og det har den nok tapt en god del salg på.

Uansett om det kommer en ny importør eller ikke, vil jeg ikke si at det nødvendigvis er dumt å kjøpe Captiva. Du bør bare være klar over at verditapet kan bli høyere enn på tilsvarende biler, men så betaler du jo også mindre for den i utgangspunktet. Jeg vil si at det kan være et smart kjøp hvis du har tenkt å ha bilen i flere år. En Captiva er ikke spesielt lett å selge i dag og den blir nok ikke akkurat mer lettsolgt i årene som kommer.

Dagens importør lover å ta vare på kundene når det gjelder service, reparasjoner og garantisaker. I og med at bilen har så mye til felles med Opel Antara, bør det heller ikke by på problemer å få deler til den i mange, mange år framover.

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Les også: Vil ikke lenger importere dette bilmerket

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Innspill eller kommenterer - skriv inn i kommentarfeltet under: