Mercedes 300 SL, illustrasjonsbilde
Mercedes 300 SL, illustrasjonsbilde

Mercedes SL: - Nå har kona sagt ja til kosebil!

John funderer på både Audi, BMW og Mercedes.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei Benny! Flott spalte og flott side. Er innom denne siden hver dag for å lese. Har kommet opp i et aldri så lite dilemma. Noen kaller det kanskje luksusproblem, men synes jeg trenger dine synspunkter om denne saken. Etter å ha spurt sjefen (kona) en stund om å få lov til å kjøpe en “kosebil”, har hun endelig gitt etter og gitt meg “lov” til det.

Jeg har sett meg ut par-tre biler jeg har lyst på. Budsjettet er på ca 150 000 i innkjøp; Audi A8 4.2, BMW 7-serie E38 (helst med v8er) og Mercedes S-klasse fra 90-tallet. Har også tenkt på 300SL. Jeg har tilgang på både mekanisk verksted og lakk -og karosseriverksted sånn at jeg slipper å sette de inn på dyrt verksted når jeg må ha noe reparert og fikset. Av egen erfaring samt at jeg har lest på masse forum, og ikke minst snakket med eiere av disse bilene, skjønner jeg at det ikke er de mest økonomiske bilene jeg har funnet, men det er så...

Så Benny, ut i fra budsjett, hvilken bil ville du valgt og hvorfor? Og: Tror du kona mi har noen baktanker med å la meg få lov? Takk for svar. Mvh John.

Benny svarer:

Hei John. For å ta det enkleste først. Jeg tror ikke kona har noen baktanker – jeg er ganske sikker på at hun har det. Er du heldig, slipper du unna med ny sofa og nye gardiner... Er du uheldig, smeller du på full oppussing av badet... I alle fall er det slik for de fleste av oss andre.

Så til luksusproblemet: Jeg vet at med det jeg sier nå, så kan jeg lett skaffe meg noen nye uvenner. Men jeg synes at en Audi A8 til 150 00 blir litt ”døll”. Den er liksom ikke ny nok til å være kul og heller ikke gammel nok til å være en klassiker - og ramler sånn sett mellom to stoler.

BMW-en er hakket bedre – i mine øyne, men lider litt av samme skjebne som A8-en den også.

Ingen av dem er fantastiske rent teknisk heller, så det er bra du har tilgang på verksted. Det er utrolig viktig å sjekke disse bilene svært nøye før kjøp. Bilene er kompliserte og både deler og arbeid er dyrt om du må sette det bort. Det gjelder også den siste bilen du nevner – nemlig Mercedes S-klasse / SL.

Når det gjelder SL- så hadde jeg personlig helt klart gått for den gamle med 107-karosseri fra slutten av 80-tallet. Her snakker vi skikkelig klassiker! Mekanisk er bilene gode, men sjekk nøye for rust. Arvtageren som kom i 1989 er ikke like fin.

Eller hva med en Mercedes 500 / 560 SEC? Det er faktisk ganske kule biler og ”hallik-stemplet” som disse bilene fikk er nå endelig i ferd med å slippe taket... Dette blir / er en klassiker som faktisk er ganske kul. Den har V8-motor, er komfortabel, velutstyrt og ganske så linjelekker, men med god plass til hele familien og bagasje. Perfekt til sommerens koseturer!

Les mer om Mercedes SEC her:

Finner du en slik bil i god stand så skal du ikke se bort i prisene faktisk kan stige de neste årene.

Uansett hvilken du velger å gå for så må du sjekke bilen nøye før kjøp. Dette kan være skumle biler med hensyn til påkost.

Hyggelig også at du følger med på Broom hver dag!

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med bil, kone - og oppussing av badet ;-)

Del med facebook-vennene dine

Full oversikt over alle bruktbiler får du her:


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer? Skriv i kommentarfeltet under: