libya-misrata-angrep-F - Nytt voldsomt rakettangrep mot Misrata

Minst åtte mennesker er drept i et nytt voldsomt rakettangrep mot byen Misrata nordvest i Libya, forteller en lege. Rundt 120 raketter har slått ned i byen, sier andre innbyggere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Legen sa at sju personer, blant dem barn og eldre mennesker, ble såret i angrepet fredag morgen. Angrepet kom etter at USAs, Frankrikes og Storbritannias øverste politiske ledere i en felles aviskronikk lovet å fortsette de vestlige militære aksjonene i Libya.

Mens kampene fortsatte nord i landet, viste Libyas sterke mann Muammar Gaddafi seg for folket da han dro rundt i hovedstaden Tripoli i en åpen bil. Datteren Asiha sa at kravene om at Gaddafi må gå av, er «en fornærmelse mot alle libyere».

NATO og EU skal drøfte krisen i Libya på et felles møte, får nyhetsbyrået DPA opplyst på diplomathold. Møtet blir det første i sitt slag, siden Tyrkia tidligere har blokkert slike samtaler fordi den omstridte øya Kypros er medlem av EU.

Men regjeringen i Ankara har nå gått med på felles drøftinger av Libya-krisen, skrev DPA fredag. Beslutningen ble tatt på FNs utenriksministermøte i Berlin der også EUs utenrikssjef Catherine Ashton var til stede. (©NTB)