asia-børser-ned-F - Nedgang på børsene i Asia

Kursene faller på børsene i Asia. Investorene frykter at Kina vil sette opp rentene, etter at kinesiske myndigheter har meldt om større lønns- og prisvekst enn ventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo falt fredag med 0,65 prosent til 9.591,52 ved stengetid, og den bredere Topix-indeksen fikk en tilsvarende nedgang. Hang Seng-indeksen i Hongkong var i morgentimene norsk tid ned med 0,2 prosent.

I Mumbai i India falt børsindeksen med 1,8 prosent, mens utviklingen på børsen i Sør-Korea var flat.

- Markedene har vært svake denne uken, men annet var ikke å vente etter den raske opphentingen vi nylig opplevde, sa analytikeren Jan Lambregts.

Mange asiatiske investorer tror regjeringen i Beijing vil øke rentenivået, etter at landet er rammet av høyere inflasjon enn ventet. Den kinesiske konsumprisindeksen lå i mars 5,4 prosent høyere enn samme måned året før, og på det høyeste nivået på 32 måneder.

Oljeprisen økte på de asiatiske markedene fredag, fordi svekket dollarkurs førte til økt etterspørsel. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 122,20 dollar per fat, opp 20 cent, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet økte med 15 cent til 108,26 dollar fatet. (©NTB)