gaddafi på biltur
gaddafi på biltur

Falt ut av bilen på Gaddafis jubelferd

En regime-tilhenger falt ut av Gaddafis bil i fart og ble trolig overkjørt av bilen bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Libyas leder Muammar al-Gaddafi viste seg i gatene i Tripoli torsdag ettermiddag. Gaddafi sto oppreist gjennom takluken og jublet slagord med knyttenevene over hodet. Bak ham fulgte en kortesje med biler av tilhengere.

Hoppet inn i bilen

Ifølge Libyas statlige tv, kjørte Gaddafi gjennom hovedstaden på samme tid som fly fra Nato bombet byen. Trolig var det et forsøk på å overbevise folket om at han er uovervinnelig og uskadd etter eksplosjoner i nærheten av boligen hans.

Under ferden gjennom gatene hoppet en tilhenger inn gjennom et åpent bilvindu og ble med på jubelferden. Sammen med Gaddafi ropte han engasjert til forbipasserende i gaten.

Faller plutselig

Men etter rundt fem minutter falt mannen ut av bilen og traff bakken med et smell, uvisst av hvilken grunn. På videoopptaket av hendelsen kan man tydelig se at bilen bak Gaddafi forsøker å styre unna, men humper over noe. Trolig er det den uheldige mannen som kommer under hjulene.

Se opptaket i videovinduet øverst i artikkelen.

Fortsetter ferden

Gaddafi snur seg og ser hva som skjer. I noen sekunder ser han betuttet på hendelsen, før han igjen snur seg og fortsetter jubelropene.

Gaddafi-tilhengerens skjebne er uviss.