Fredrikk (Foto: polfoto)
Fredrikk (Foto: polfoto)

– Tvillingnavnene vil overraske

Dansk historier tror ikke tvillingene får tradisjonelle kongenavn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede da det danske kronsprinsparet forlot Rigshospitalet i København med hvert sitt nyfødte barn i armen, kom de første spørsmålene om hva de to nyfødte tvillingene skulle hete.

I dag skal tvillingene til kronprins Fredrik og kronprinsesse Mary døpes, og det er knyttet stor spenning til hva den lille gutten og jenta skal hete.

– Jeg vet en ting med sikkerhet, og det er at navnene vil overraske, sier den danske historikeren og redaksjonssjef i det Historiske hus, Jon Bloch Skipper til TV 2 Danmark.

Følg den kongelige tvillingdåpen live her

Unge og moderne mennesker

Han mener at den nåværende kongefamilien har overrasket mange de siste årene, og at navnevalgene ikke blir tradisjonelle.

– Kronprinsparet er moderne og unge mennesker, så jeg tror bestemt ikke at det blir noe tradisjonelt over navnene i denne omgang, sier Bloch Skipper.

Les også: «Hamish», «Tasman» og «Marietta» er med i navnekampen

Føler tradisjonen

Ser man på de andre navnene i den danske kongefamilien, har historikeren et poeng. Det er nærmest en tradisjon i familien at barn nummer to, eller tre og fire som i denne sammenheng, får et utradisjonelt og overraskende navn. Eksempler på dette er Joachim, Benedikte, Ingolf, Felix og kronprinsparets egen prinsesse Isabella.

Hadde tvillingene derimot vært de førstefødte i den danske arverekke hadde navnevalgene nok vært annerledes.

– Den førstefødte oppkalles etter besteforeldrene, som er tidligere regent. Det har man gjort i Danmark og i andre kongehus, forteller Bach Skipper.