OSLO 20090518: Nettbank. DnBNOR.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
OSLO 20090518: Nettbank. DnBNOR.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Over 1,5 millioner kunder blir uten nettbank i påsken

DnB NOR og Postbanken skal slå sammen nettbank, kontofon og mobilbank. Dermed må kundene klare seg uten nettbank i påsken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunder i DnB NOR og Postbanken må klare seg uten nettbank, kontofon og mobilbank i påsken når bankene skal slå sammen sine kundesystemer. Nettbankene vil være utilgjengelige fra onsdag 20. april klokken 13 til lørdag 23. april klokken 18.

Det betyr at det ikke vil være mulig å holde oversikt over kontobevegelsene store deler av påsken.

Overføringer må gjøres før påske

DnB NOR og Postbanken har vært i samme konsern siden 1999, men det er først nå at de to bankene slår sammen sine kundeplattformer.

– Dette er en såkalt kjernekonvertering som skal gjennomføres. Det er ikke tilfeldig at vi har valgt å gjøre dette i påsken, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB NOR til TV 2.

Ifølge informasjonsdirektøren har alle kunder blitt varslet om den planlagte driftsstansen gjennom tekstmelding, brev og i selve nettbanken. Informasjonsdirektøren håper at de aller fleste kundene har fått med seg at nettbanken er påskestengt.

NETTBANKEN STENGT : Informasjonsdirektør i DnB NOR, Thomas Midteide, ber kundene om å gjøre nødvendige ærend i nettbanken før påske. (Foto: DnB NOR)
NETTBANKEN STENGT : Informasjonsdirektør i DnB NOR, Thomas Midteide, ber kundene om å gjøre nødvendige ærend i nettbanken før påske. (Foto: DnB NOR)

– Folk må tenke på å gjøre overføringene før nettbanken stenges. Bankene er jo også påskestengt, sier Midteide.

LES OGSÅ: DnB NOR-sjefen spår økonomisk gullår i Norge

Håper å unngå problemer

Betalinger innenlands må være registrert i nettbanken før kl. 13.00 onsdag 20. april for at de skal være på mottakers konto før påsken setter inn.

Dette er trolig en av de største kjernekonverteringene som er gjort i norsk bankhistorie. DnB NOR hadde senest tirsdag og onsdag denne uken store problemer med nettbanken og flere kunder fikk ikke logget seg inn.

Selv om det er en stor teknisk operasjon som skal gjennomføres, håper banken at det skal foregå uten nye problemer.

– Vi har testet dette noen ganger nå og håper at dette skal kunne gjennomføres uten problemer, sier Midteide.

Med den nye felles løsningen kan DnB Nor-kunder få gjennomført banktjenester i Postbankens filialer og omvendt. Det vil også bli noen endringer i selve nettbankløsningen, skriver Postbanken i en melding på sine nettsider.