Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Tatt i over det dobbelte av fartsgrensen

Da fikk 28-åringen panikk og svingte av hovedveien.

SUNNDAL: En torsdagskveld i slutten av september i fjor var 28-åringen i følge med en kamerat på vei fra Molde og hjem til Sunndalsøra. Ved Remmen møbelfabrikk sto UP og kontrollerte trafikken i retning Molde. De ble oppmerksom på de to bilene som kom i stor fart, og snudde derfor laseren for å ta målinger, skriver Aura Avis.

Første bil ble målt til 101 kilometer i timen, den andre i 108 kilometer i timen. UP tok opp jakten og måtte opp i 140 kilometer i timen før han tok igjen de to bilene etter om lag fire kilometer.

Han som kjørte først erkjente å ha kjørt for fort og hadde ingen innvendinger mot målingen på 101 kilometer i timen. Han ble senere dømt til fengsel i 15 dager for denne overtredelsen.

Fikk panikk

Han som lå på hjul fikk panikk og svingte av hovedveien etter å ha blitt forbikjørt av politibilen. Han ble imidlertid funnet av politiet, og la da kortene på bordet.

28-åringen innrømmet å ha kjørt i 108 kilometer i timen. Denne forklaringen fastholdt han også i avhør med politiet om lag 14 dager senere, og saken ble oversendt Nordmøre tingrett som tilståelsessak.

Ble ikke trodd

Men i rettsmøtet endret han forklaring og mente lasermålingen måtte være feil da han høyst hadde kjørt i 70-75 kilometer i timen. Han la dessuten fram flere teorier om hvilke feil politiet hadde gjort under lasermålingen.

Saken ble derfor sendt tilbake til påtalemyndigheten, og det ble tatt ut tiltale. 28-åringen fikk tilbake førerkortet inntil saken ble fremmet i Romsdal tingrett.

Her ble sunndalingen ikke trodd. Tingretten mente målingen var gjennomført etter boken. Det talte heller ikke til tiltaltes fordel at han året før ble fradømt førerretten i seks måneder for råkjøring.

Anker dommen

Tiden med førerkort ble derfor kortvarig. I tingretten ble han fradømt førerretten i 19 måneder. Han er også pålagt å ta full førerprøve for å få førerkortet tilbake. I tillegg til ubetinget fengselsdom på 20 dager, må 28-åringen også betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Den dømte har bestemt seg for å anke dommen til Lagmannsretten.

Du kan lese mer om bil og trafikk på Aura Avis - her:

LES OGSÅ: Rygget på politibil - og stakk av