God morgen Norges programleder Jan Øyvind Helgesen, Vår Staude og Signe Tynning på kino.  (Foto: God morgen Norge)
God morgen Norges programleder Jan Øyvind Helgesen, Vår Staude og Signe Tynning på kino. (Foto: God morgen Norge)

Her er påskens filmer

Fest og russetid, en gammel gjeter og alle unge jenters drøm. Her er en guide til ukas filmpremierer.

Det er ikke noe galt i å bli hjemme i påsken. Tvert imot!

På landets kinoer står det en rekke filmpremierer på programmet. Her er et utvalg:

Landsbyen på toppen av fjellet / Le Quattro Volte

Velkommen til en liten landsby i Calabria – Italias fattigste region. Et sted fanget mellom fortid og nåtid, omgitt av vakker og uberørt natur. Gjennom et år følger vi en gammel gjeter som passer geitene sine. En geitekilling som kommer bort fra flokken sin. Og et stort tre som spiller en viktig rolle i en av landsbyens mange, gamle tradisjoner.

Filmen vant Beste film på Bergen filmfestival 2010. Et humoristisk, varmt og originalt filmverk som gir deg en kontemplativ pause fra det moderne liv. En film uten dialog, hvor en landsby og naturen rundt spiller hovedrollen.

Vår anmelder mener:

– Det er en veldig spesiell opplevelse å se filmen! Det handler om å slippe alt hverdagsstress, og forvente seg litt andre ting enn man vanligvis gjør av film. Kobl ut og ta imot opplevelsen filmen gir, anbefaler Einar Aarvig, og gir filmen en klar femmer.

Terningkast: 5

En film uten dialog, og med landsby og natur i hovedrollen.  (Foto: Fra filmen Landsbyen på toppen av fjellet )
En film uten dialog, og med landsby og natur i hovedrollen. (Foto: Fra filmen Landsbyen på toppen av fjellet )

The Eagle

I den historiske actionfilmen møter vi to menn – herre og slave – som drister seg bortenfor den kjente verden på en farlig og besettende søken som vil utfordre alt de kjenner. Handlingen er satt til romertidens Storbritannia. Filmen rammer røffe slagscener, humor og action.

Vår anmelder mener:

– Dette er moro! Det er en kompiskomedie på en kul måte. Den er godt laget, dog ikke pinlig historisk korrekt, sier Einar Aarvig, og deler ut en sterk firer.

Terningkast: 4

Regissør Kevin McDonald («Last King of Scotland», «State of Play») har laget en film som tar oss tilbake til romertiden.  (Foto: Fra filmen The Eagle)
Regissør Kevin McDonald («Last King of Scotland», «State of Play») har laget en film som tar oss tilbake til romertiden. (Foto: Fra filmen The Eagle)

Vann til elefantene

Veterinærstudenten Jacob (Robert Pattinson) blir med et omreisende sirkus da foreldrene hans dør. Han møter og forelsker seg i Marlena (Reese Witherspoon), en stjerne på sirkuset. Men Marlena er gift med August (Christoph Waltz), en karismatisk, men farlig mann.

Vår anmelder mener:

– Dette ligger an til å bli en av påskens store filmer, sier Einar Aarvig.

Dette er en uttalelse han kommer med uten å ha sett filmen. To av grunnene til antakelsen er Robert Pattinson og Reese Witherspoon. Robert Pattinson er kjent som vampyr i Twilight og ekstremt populær blant unge jenter, mens Reese Witherspoon er den best betalte kvinnelige skuespiller i Hollywood.

– Det ser artig ut, sier Aarvig, med bakgrunn i filmens trailer.

Se et klipp fra filmen her:

Hjelp, vi er russ!

Markus og Robert er endelig ved målet. 12 års skolegang er nesten over og alt de har lært skal skylles bort med en russetid ingen har opplevd maken til. Problemet er bare at de befinner seg i Ødvåg, Norges aller minste og mest forblåste lille høl, og at pengene de skulle feire for er søkk borte. På toppen av det hele har de en rektor som har satt seg fore å gjøre livet deres så surt som mulig, og en lokal lensmann som liker å bøtelegge folk nesten like godt som han liker jenter på 16 ...

«Hjelp, vi er russ!» er en homage til ungdomsfilmen som for alvor gjorde seg gjeldende tidlig på 80-tallet. Tenk tilbake til John Hughes' klassiske scener fra filmer som «Skulk med stil» og «Breakfast Club», lett krydret med galskapen fra "Deltagjengen" og med kjønnsdriften fra «American Pie» og «Superbad». Rørt ut med noe underlig påvirkning fra «Napoleon Dynamite» og «Hot Rod», og med masse kjærlighet til filmer som «Juno» og «Fast Times at Ridgemont High». Der har du denne filmen.

Sucker Punch

Sucker Punch innvier oss i den unge jenta Babydolls livskraftige drømmeverden, det ultimate rømningsstedet fra hennes egen mørke virkelighet. Ubegrenset av rammer for verken tid og sted er hun fri til å reise dit hennes tanker bringer henne. Jentas ufattelige eventyr visker ut skillene mellom virkelighet og fantasi.

Castaway on the Moon

Mr. Kim har nådd bunnen. Han hater jobben sin, har blitt dumpet for n'te gang og skylder en svimlende sum penger til helt feil type mennesker. Med ingenting igjen å leve for hopper han fra en bro, men selv ikke det velkomne selvmordet går etter planen. Han driver i land på øya brupilarene hviler på, ute i elven. Han er strandet midt i sivilisasjonen.

En ung kvinne i byen er også fanget, men hennes isolasjon er av det mer frivillige slaget. Så får hun øye på en merkelig skikkelse på en øy ute i elven. Castaway on the Moon er både en original kjærlighetshistorie og en nymotens fabel om metropolsk ensomhet og kommunikasjon

Flere premierefilmer 15. april:

Route Irish (action/krigsfilm)

Tomorrow, When the War Began (action /drama / eventyr)

Country Strong (drama / musikkfilm)

Skrik 4 (skrekkfilm / spenning / thriller) – premiere 20. april