NAVN: Nå skal de kongelige tvillingene døpes.
NAVN: Nå skal de kongelige tvillingene døpes.

«Hamish», «Tasman» og «Marietta» er med i navnekampen

I dag døpes de danske kronprinstvillingene.

Gjetteleken på navn på de danske kronprinstvillingene går nå inn i sin siste fase i forkant av det doble kongelige barnedåp i ettermiddag.

I Australia håper man på at tvillingenes mor vil huske sitt gamle fedreland i forbindelse med valg av navn til de kongelige barna. Det foreslås både Tasman, og Tasma, som hylels til Tasmania, hvor Mary vokste opp. Dette skriver Ekstra Bladet.

Marietta som kombinasjon av Henrietta og Mary

Når det gjelder prinsessens navn nevnes Marietta som en mulighet, en kombinasjon av Henrietta, som Marys mor var døpt, og navnet Mary som hun bærer av minne om sin farmor.

Ellers nevnes også Hamish, som mulig navn til den lille prinsen, som en heder til Marys gode australske venn Hamish Campbell, som forøvrig er fadder til kronprinsparets førstefødte, prins Christian.

Etter tradisjonen vil den lille prinsen og prinsessen bli utstyrt med fire navn hver, i følge bladet.

Ikke tilfeldig

De fleste av hensynene som skal tas i forhold til kongelige tradisjoner i forhold til nålevende og avdøde familiemedlemmer, er allerede tatt hensyn til med tvillingenes eldre søsken.

Prins Christian Valdemar Henri John, bærer ikke disse navnene av tilfeldighet. Christian, på grunn av hans kommende plass i kongerekken. Valdemar, som gjennem tidene er blitt båret av flere danske kongelige og til slutt Henri og John etter henholdsvis farfar og morfar.

Prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethes navn er også bestemt av hensyn til mange tradisjoner. Isabella, fordi foreldrene åpenbart forelsket seg i dette navnet. Henrietta etter hennes avdøde mormor. Ingrid etter hennes fars, kronprins Frederiks elskede mormor, dronning Ingrid, og endelig Margrethe etter farmor dronning Margrethe.

Ikke glem Grønland

– De eneste hensyn, kronprinsparet egentlig mangler å oppfylle i navnene, er i forholdet til Grønland, som kronprinsen jo har et tett forhold til. Derfor ville det være en fin gestus hvis paret denne gang inkluderte et grønlandsk navn, sier historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen til Ekstra Bladet.