Washingtons superstjerner ble for sterke på overtid.

Mats Zuccarello blir taklet av Jeff Schultz (Foto: BRUCE BENNETT/Afp)

Mats Zuccarello Aasen ble tidenes andre nordmann i NHL-sluttspillet onsdag, men kunne ikke hindre at New York Rangers tapte mot Washington Capitals i første kamp.

Alex Ovechkin (Foto: JIM YOUNG/Reuters)

Washington Capitals vant 2-1 etter forlengning på hjemmebane. Alexander Semin scoret seiersmålet.

Mats Zuccarello Aasen fikk sju og et halvt minutt på isen for gjestene. Han er dermed den andre norske spilleren som har spilt i NHL-sluttspillet. Patrick Thoresen fikk med seg 14 kamper da Philadelphia Flyers tok seg til semifinale i 2008.

«Zucca» hadde en stor mulighet i første periode, men kom ikke på scoringslisten. Oslogutten fikk også en tominutters utvisning for boarding.

Etter to målløse perioder tok Rangers ledelsen ved Matt Gilroy tidlig i siste periode. Superstjernen Alex Ovetsjkin utlignet etter 53.44 og sørget for at kampen gikk til «sudden death».

Snaut 18 og et halvt minutt ut i forlengningen kom avgjørelsen da Semin satte inn 2-1 for Capitals. (©NTB)

Alexander Semin(t.h.) feirer den avgjørende scoringen sammen med Nicklas Backstrom. (Foto: JIM YOUNG/Reuters)