rønning
rønning

Eldar Rønning: – Vi vil ha en norsk trener

Mener Fredrik Aukland er en aktuell kandidat til å overta for Morten Aa Djupvik.

Eldar Rønning er tillistmann på det norske herrelandslaget. Han innrømmer at beskjeden om at Morten Aa Djupvik trekker seg kom overraskende på ham.

– Det var veldig overraskende. Jeg ble tatt litt på sengen. Det var spesielt, sier han til TV 2 Sporten.

– Trist?

– Ja, for så vidt. Jeg kom på landslaget i 2001, og da var det Morten Aa Djupvik som var juniorlandslagstrener. Han har vært i miljøet i ti år sammen med meg, og det er spesielt at han slutter for det blir jo et nært forhold når du reiser på tur 200 dager i året, medgir Rønning.

Les også: Dette var Aa Djupviks største øyeblikk som landslagstrener
Les også: Northug synes det er vemodig at treneren slutter
Les også: Skinstad: – Vi lyser ut trenerstillingen i morgen
Les også: Aa Djupvik gir seg som landslagstrener

– Vil ha en norsk trener
Djupvik mottok kritikk fra landslagsløperne før sesongen, men Rønning er klar på at avgangen ikke var et ønske fra utøvernes side.

– Ikke at han skulle slutte, ikke i det hele tatt. Vi kom med en del konstruktive tilbakemeldinger i fjor, som var rettet mot lederstilen til Morten og måte vi skulle jobbe samme på. På at han skulle være trener, og ikke administrativ leder og sponsor- og markedsleder. Han skulle være trener kun for oss, det fikk vi gjennom og det fungerte veldig bra, forklarer Rønning.

Han er klar på at han ønsker at en nordmann skal overta for Aa Djupvik.

– Det er vanskelig å si. Det kom jo veldig overraskende. Det eneste jeg tenker er at vi vil ha en norsk trener. En som kjenner systemet i Norge og den bakgrunnen vi har,

– Vil være med på å bestemme
– Hva med Fredrik Aukland, han er norsk...

– Han er norsk og er klart en aktuell kandidat, blant mange. Det blir litt spennende og nesten litt skremmende. Jeg håper vi løperne får være med på å bestemme og påvirke hvem vi skal ha som trener, avslutter trønderen.