NEDBRENT: Østsiden kirke i Porsgrunn brant ned til grunnen natt til 11. april. Nå er en 17 åring siktet for ildspåsettelse. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
NEDBRENT: Østsiden kirke i Porsgrunn brant ned til grunnen natt til 11. april. Nå er en 17 åring siktet for ildspåsettelse. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Etterlyser flere personer etter kirkebrann

Politiet tror kirkebrannen i Porsgrunn natt til mandag kan ha vært påsatt og etterlyser flere personer som ble sett i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er på bakgrunn av tips at politiet i Telemark etterlyser to personer som ble observert på moped like i forkant av brannen i Østre Porsgrunn kirke.

Politiet etterlyser opplysninger om ytterligere to personer som ble sett løpende i området i det samme tidsrommet, opplyser politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt.

Fant spor ved kirkeveggen

I forbindelse med etterforskningen av brannen har det vist seg at to søppeldunker er blitt fjernet fra menighetshuset som ligger ved kirken.

– Det er funnet spor ved kirkeveggen som kan stamme fra disse søppeldunkene. Politiet er derfor svært interessert i eventuelle observasjoner i dette området fra ettermiddagen søndag og fram til brannen startet natt til mandag, opplyser Jon Borgen.

Har brukt brannhund

Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen natt til mandag. Kun rester står igjen av trekirken som ble innviet i 1760.

Teknikere fra Kripos har siden mandag undersøkt branntomten.

Politiet har også brukt en såkalt brannhund i arbeidet i brannruinen. Hunden kan lukte seg fram til brennbar væske, men det er ikke kjent om hunden har påvist dette. (©NTB)