Ståle Solbakken. (Foto: Sang Tan/Ap)
Ståle Solbakken. (Foto: Sang Tan/Ap)

Rekdal tror at Solbakken ville taklet en overgang til tysk fotball

Men ønsker ikke å spekulere i fremtiden til den påtroppende landslagssjefen.

Ståle Solbakken er uten tvil en ettertraktet mann. Det siste døgnet har spekulasjonene om en mulig overgang til tysk fotball og Hamburg skutt fart.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal vil ikke gi et svar på hvor han tror Solbakken ender opp. Men dersom det blir i Tyskland tror han ikke at språkbarrièren vil bli noe problem.

Kultur viktigere enn språk
– Jeg tror ikke vi skal bekymre oss over Ståle sine språkkunnskaper. Jeg vet ikke om han har hatt tysk på skolen, men har han hatt litt så går det veldig fort, for tyske er lett å lære, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Han tror det er andre ting som bør prioriteres foran grammatikk og uttale.

– En trener som skal jobbe i utlandet trenger å sette seg inn i kulturen og hva som kreves for å få suksess. Jeg tror det er viktigere enn om han nødvendigvis kan språket.

Les også: Solbakken: – Jeg har ikke forhandlet med noen klubber

Følte seg utenfor i Frankrike
Rekdal har selv førstehåndskunnskap om hvordan det er å bli kastet inn i en ny kultur. I 1988 gikk han fra Molde til Borussia Mönchengladbach.

– Hvordan opplevde du dette med språk under din tid i Tyskland?

– Jeg kom rett fra gymnaset og hadde litt skoletysk, men var egentlig dårlig – veldig dårlig. Men med det grunnlaget jeg hadde, og viljen til å sette meg inn det, så gikk det veldig fort. Jeg leste aviser, så på tv og hørte på de andre, og tok fort til meg mye lærdom. Etter tre-fire måneder så har du god kontroll på språket.

Og selv om 42-åringen mener at språk ikke nødvendigvis er det aller viktigste, opplevde han fordelen av språkkunnskaper under sitt opphold i franske Rennes.

– Det er i alle fall en kjempefordel å gjøre deg forstått. Det er lettere å fungere både sosialt og jobbmessig hvis man har kontroll på språket. Når jeg var i Frankrike kunne jeg veldig lite fransk og følte meg litt utenfor, forteller Rekdal.

Se intervjuet med Rekdal i videovinduet øverst.