Reporter Øystein Bogen og fotograf Aage Aune på jobb i Athen tidligere i høst. (Foto: TV 2)
Reporter Øystein Bogen og fotograf Aage Aune på jobb i Athen tidligere i høst. (Foto: TV 2)

TV 2-journalister kan få prestisjepris

Reportasjeteamet Øystein Bogen og Aage Aune kan hanke inn Gullnymfen, ein av Europas mest prestisjetunge nyheitsprisar, for reportasjen «Attica-slaget».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reporter Øystein Bogen og fotograf Aage Aune er nominert i kategorien «Best TV News Item».

«Attica-slaget» er den første reportasjen i reportasjeserien "Asylsøkere i Hellas" som gjekk på TV 2 i september-oktober i fjor.

Mykje merksemd

I reportasjeserien set reportasjeteamet fokus på livet til flyktningane som held til på Attica-plassen i Aten. I nominerte "Attica-slaget" ser ein korleis flyktningane blir kjeppjaga av greske innbyggjarar.

LES OGSÅ: Flyktninger kjeppjages i Hellas

– Saka har fått mykje meir merksemd enn vi forestilte oss. Vi har fått mange reaksjoner både i Noreg og internasjonalt. Den har ført til debatt i dei nord-europeiske landa om retur av flyktninger til Hellas. I Hellas har saka og skapt reaksjoner og det har blitt satt fokus på skjebnene til asylsøkarane. Denne prisen er ein av Europas mest prestisjefylte, og vi blei svært glade, seier Øystein Bogen.

Trua med juling

Bogen og Aune opplevde fleire gongar truslar om bank under opptaka.

– Vi visste at vi hadde alt vårt på det tørre og at vi hadde rett til å vere der for å dekke dette. Men den som først og fremst beholdt roen var fotograf Aune. Han er vandt til å filme under turbulente forhold og lot seg ikkje affisere av hissige grekarar, seier Bogen.

«Attica-slaget» vann og pris for beste feature under «Gullroten».

Reportasjeserien om Attica-plassen har blitt til ein 20 minutters dokumentar (klikk på lenken for å se hele dookumentaren). Denne har blitt solgt til seks europeiske land.