PS dekk alder
PS dekk alder

Slik kan du spare mye på sommerdekkene

Her er det store forskjeller mellom billigst og dyrest.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei Benny har en kjapt spørsmål til deg. Må ha nye sommerdekk nå og har skjønt at prisene er veldig forskjellig på akkurat de samme dekkene fra forhandler til forhandler. Har du noe tips til hvordan jeg finner best pris. Har ikke noe til overs for pruting så det er ikke aktuelt å dra fra sted til sted for å gjøre det.

Benny svarer:

Dekkmarkedet er ganske riktig ganske uoversiktlige greier. En ting er tilbud og kampanjer og lignende. Men det er også store forskjeller på de ”vanlige” prisene på dekk. Det har kommet til flere store aktører de siste årene og det har ført til tøff konkurranse.

Her er det både hundrelapper og tusenlapper å spare hvis du velger de rimeligste. Mitt råd er å følge litt med på annonser nå framover og aller helst ta noen sjekktelefoner før du kjøper. Du behøver absolutt ikke å prute, det holder å be om en pris på de dekkene du har lyst på, kanskje lurt å velge seg ut et par alternativer først. Jeg anbefaler å kjøpe dekk som har kommet godt ut i årets tester og ligge unna billigmerkene.

Husk at du må be om totalprisen, det vil si dekkene ferdig montert på bilen din. Noen går ut med veldig lav pris, men lar det komme på ganske drøye summer for montering og avbalansering. Da blir det fort dyrere enn du trodde. Lykke til med dekk- og prisjakten!

Del med Facebook-vennene dine

LES OGSÅ: Dette er lovlig - men livsfarlig

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!