Norske Talenter (Foto: TV 2 hjelper deg)
Norske Talenter (Foto: TV 2 hjelper deg)

Vi hjalp buktaler Erik med hans drøm

Nå skal han sette opp forestilling på Chat Noir. Sjekk hvordan drømmen gikk i oppfyllelse.

Mange går med drømmer de enten ikke har råd til eller vet hva de skal gjøre for å realisere dem.

TV 2 hjelper deg skal denne våren se nærmere på folks privatøkonomi og hva de selv kan gjøre for at drømmene deres skal gå i oppfyllelse. Med litt hjelp fra våre eksperter.

Les også: Gambler sparepengene på sitt eget show

Ren gambling

Mange vil kanskje kjenne igjen Erik fra Norske Talenter i fjor der han imponerte med buktaling med kaninen Kalle. Han gikk videre fra første audition og fikk flest stemmer i sin semifinale.

Han drømte om å sette opp sitt eget show, og med premiepengene på en halv million kroner ville han kunne realisere drømmen dersom han vant finalen.

Nå får han hjelp av vår økonomiekspert Siw Ødegaard til å se på hvordan han skal få råd til å sette opp sitt eget show. Han har etter mange opptredener rundt 80.000 kroner i sparepenger, men et show i den størrelsen Erik drømmer om kan fort komme opp i 150.000 kroner.

– Å sette opp en slik forestilling er ren gambling, da man ikke vet hvor mange publikum som kommer, men vår økonomiekspert Siw Ødegaard prøver å begrense risikoen så mye som mulig.

Les også: Kine og Roger prutet ned bryllupet til 25.000 kroner

Ordnet sponsoravtale selv

– Sponsorer er et bra alternativ siden de kan ta en del av kostnadene. I tillegg kan det være et problem at man har store utlegg før det kommer inn penger og sponsorer kan ofte stille med kapital i forkant av produksjonen.

Erik har selv ordnet en sponsoravtale med det lokale kjøpesenteret på Notodden, der han kommer fra. 10.000 kroner får han mot at han gjør to mindre forestillinger der til sommeren.

Heldigvis for Erik får han også en profesjonell sceneprodusent i Taran AS til å hjelpe ham.

De er vante til langt større produksjoner med tilsvarende budsjetter, men tar utfordringen fra oss med å presse kostnadene ned slik at ikke Erik ender opp med bunnløs gjeld dersom han ikke selger nok billetter.

Billetter til forestillingen kan kjøpes på billettservice.no.

Fikk hjelp av Sterri

Chat Noir ønsker å være med på å få fram nye talenter og teatersjef Tom Sterri stiller derfor scenen gratis til disposisjon. Vanligvis ville leie av lokaler utgjøre en stor kostnad.

Kostnadsbudsjettet lander til slutt helt ned på 50.000,- og den økonomiske risikoen for Erik er kraftig redusert. Likevel er han avhengig av å selge rundt 225 billetter for å dekke inn alle utgiftene til avvikling og publikum kommer ikke av seg selv.

Showet går av stabelen torsdag 14. april, og hvordan det går med Eriks show og billettsalget kan du se på TV 2 hjelper deg kl. 20 onsdag 13. april.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter