MODERNE POPSTJERNE: Frøydis «Frøya» Skinnarland er kveldens gjest i «Happy Day», og får et moderne popstjernelook av Jan Thomas.
MODERNE POPSTJERNE: Frøydis «Frøya» Skinnarland er kveldens gjest i «Happy Day», og får et moderne popstjernelook av Jan Thomas.

«Frøya»: – Jeg føler meg som Taylor Swift og Marilyn Monroe

Slik gikk det da Jan Thomas gjorde Frøydis «Frøya» Skinnarland til en ekte popstjerne.

FRØYA FØR...: Frøya er en norsk sanger og låtskriver. Hun debuterte med albumet «Summersun» i 2007.
FRØYA FØR...: Frøya er en norsk sanger og låtskriver. Hun debuterte med albumet «Summersun» i 2007.

I kveldens episode av «Happy Day» er det Frøydis «Frøya» Skinnarland som er gjest, og Jan Thomas gjør jenta fra landet litt mer jentete.

Jenta fra landet

Frøydis Skinnarland, bedre kjent som Frøya, er en norsk sanger og låtskriver. Hun debuterte med countrypopalbumet «Summersun» i 2007, og siden har dansebanddronningen solgt til gull både fra platebutikker og bensinstasjoner, og reist land og strand rundt for å spille opp til dans. I kveld er jenta fra landet gjest hos Jan Thomas.

– Mindre hatt og frynser, og litt mer popstjerne

– Hvor viktig er stil for deg?, spør Jan Thomas.

– Jeg har nok ikke så mye fokus på image. Det er først og fremst musikken det går i, og klær er gjerne det som kommer sist, svarer Frøya.

– Jeg er bevisst på countrysjangeren, og på scenen har jeg gjerne en hvit skjorte med border, et kort skjørt og en hatt. Men jeg er jo jente, så jeg liker å pynte meg.

– Jeg har lyst til å komme inn på artister som Taylor Swift og Dolly Parton - litt mindre hatt og frynser, og litt mer popstjerne, forklarer Jan Thomas.

– Sminke er rutine

– Jeg vil spille på det sensuelle, det sexy og det kvinnelige, og skape en look som du kan kopiere på scenen og på den røde løperen, forklarer Jan Thomas, som starter med Frøyas makeup.

– Hvem sminker deg før du skal på scenen?

– Det gjør jeg selv. Sminke er en rutine - det blir den samme makeupen og de samme fargene. Slik jeg sminket meg da jeg var 16 år, sminker jeg meg fortsatt, forklarer Frøya, som lærer hvordan hun kan fremheve øynene og markere brynene ved hjelp av makeup.

...OG ETTER: Frøya har på seg kjole fra Kristian Aadnevik/Riccovero (kr 3500) og sko fra Bianco (kr 500).
...OG ETTER: Frøya har på seg kjole fra Kristian Aadnevik/Riccovero (kr 3500) og sko fra Bianco (kr 500).

En tydligere identitet

– Hadde du trodd at du kunne bære slike farger, spør Jan Thomas, og viser Frøya resultatet av makeoveren.

– Er det meg? Tenk at jeg kan se slik ut, utbryter Frøya, som er svært fornøyd med den pudderfargede, korte kjolen med folder og nagler.

– Jeg føler meg litt som både Taylor Swift og Marilyn Monroe!

– Jeg har prøvd å lage en tydligere identitet for deg som representerer musikken din. Antrekket er moderne, og kanskje litt kommersielt. Men det er bare innpakningen som er litt annerledes. Du er jo fortsatt jenta fra landet, forsikrer Jan Thomas.

– Men jeg er kanskje blitt litt mer jentete fra landet, avslutter Frøya.

Slik får du Taylor Swifts naturlige og søte stil:

* Skap inntrykk av en jevn hudtone med foundation. Det kan være en utfordring å velge riktig foundation fordi både konsistens, farge og ingredienser skal passe til din hud. Ta utgangspunkt i hudtypen din og dine naturlige farger når du velger foundation.

* Fremhev øynene dine! Ta utgangspunkt i øyenfargen din for å finne fargen som fremhever øynene dine. Bruk gjerne en sort kajal over øyet, helt nede ved øyenvippene, for å markere øynene ytterligere. Unngå kajal på våtkanten hvis du har små øyne eller sliter med mørke ringer under øynene. Bruk en maskara som forlenger og separerer vippene.

* Hold leppene i naturlige farger. Bruk en lipgloss uten for mye glans, eller en leppestift i nude for en matt look. Husk at enkelte leppestifter kan få tennene dine til å virke gule.