Honda CR V
Honda CR V

Endelig – nå får Honda fem års garanti

Men noen Honda-kjøpere blir neppe helt fornøyd.

Honda har lenge vært etternøleren i den norske "garantikrigen".

Denne ble startet av VW-, Audi- og Skoda-importør Harald A. Møller 3. januar i år. Da kunngjorde de at de økte garantitiden på sine merker til fem. Siden har en rekke merker kommet etter – og i det siste har Honda vært eneste volummerke på det norske markedet med bare tre års garanti.

Men i dag kom nyheten. I en kortfattet pressemelding erklærer den norske Honda-importøren at de følger etter alle de andre:

Fra 1. april

"Garantien gjelder i 5 år (3 års Europa garanti + 2 års utvidet Honda-garanti for biler solgt av Honda Motor Europe Ltd. (Norge)) eller 100.000 km, avhengig av hva som først inntreffer" heter det i pressemeldingen.

Der de fleste merkene har gitt den nye garantien tilbakevirkende kraft til 1. januar 2011, nøyer imidlertid Honda seg med å innføre den fra 1. april. Dermed får altså ikke de som har kjøpt ny Honda tidligere i år nyte godt av utvidet garanti.

LES OGSÅ: Sjuseter til 50 000? Sjekk denne!

Lite raust

– Det kan jeg tenke meg at en del Honda-kunder er veldig lite fornøyde med, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

– På papiret virker dette lite "raust". Men jeg regner med at importør og forhandlere kommer til å opptre fleksibelt i forhold til disse kundene. Mazda hadde den samme problemstillingen da de kom med ny garanti for en ukes tid siden. Da ble det fra importørens hold presisert at de ville ta godt vare på kundene som hadde kjøpt ny Mazda i 2011, men altså før den nye garantien startet, forteller Benny.

Del med Facebook-vennene dine

LES DUELLEN: Honda CR-V vs. VW Tiguan