Lars Kvåle fikk dekket flerret opp grunnet et hull i veien. Regninga må han nok betale selv. (Foto: Viktor Leeds Høgseth)
Lars Kvåle fikk dekket flerret opp grunnet et hull i veien. Regninga må han nok betale selv. (Foto: Viktor Leeds Høgseth)

Kjørte i hull på E6 - får ingen erstatning

Statens vegvesen fraskriver seg ansvaret..

På vei til jobb flerret Lars Kvåle opp dekket på bilen sin da han kjørte i et hull på E6. Svaret han fikk fra Statens vegvesen gjør han forbannet, skriver Rana Blad.

Mandag morgen klokka 06.30 satt Lars Kvåle i bilen sin på vei til jobb. Det smalt da han kjørte i et hull i veibanen, og dermed måtte han i gang med å bytte dekk.

Han ringte til Statens vegvesen, som han mente måtte ta regningen.

Der måtte han tro om igjen.

Må betale selv

- De fraskrev seg alt ansvar, og sa at de ikke har noe med veistandarden å gjøre.

Det synes Lars er tullete.

- Så mye penger som vi betaler i avgifter så skulle man tro at de holdt standarden slik at man kunne kjøre på veien. Vi snakker tross alt om E6 her, men det ser ikke ut til å bry Statens vegvesen. Jeg føler at jeg bli avspist med null selv om jeg ikke har gjort noe galt. Det er bare tøv, sier han.

Hullet i dekket tyder på at det har vært en skikkelig smell når bilen kjørte i hullet på E6. (Foto: Viktor L. Høgset)
Hullet i dekket tyder på at det har vært en skikkelig smell når bilen kjørte i hullet på E6. (Foto: Viktor L. Høgset)

Dermed sitter Kvåle igjen med regningen, et ødelagt dekk på lettmetallfelg og kanskje feil på forstillingen. Han synes det er en latterlig ansvarsfraskrivelse fra vegvesenets side.

- Jeg blir irritert og forbannet. Jeg har nylig kjøpt bilen og nå står jeg her på verkstedet der de skal legge på nytt dekk. Hva det koster vet jeg ikke. Nå håper jeg bare at ikke det er noe feil med forstillingen, men siden det smalt så grusomt ser jeg ikke bort fra det, sier Lars Kvåle.

Ikke ansvar

Ingen i Statens vegvesen kunne mandag kveld kommentere denne saken, men det florerer av saker som dette på nettet.

I én av disse ble det avsagt dom. Statens vegvesen fraskriver seg alt ansvar, og får medhold fra klagenemnda:

"Statens vegvesen utfører ikke lenger drifts- og vedlikeholdsoppgaver på vei. Dette blir nå gjort av private entreprenører i henhold til kontrakt med Vegvesenet. Det er Mesta Drift AS som har vedlikeholdsansvar på det aktuelle skadestedet. I egenskap av oppdragsgiver har Statens veivesen et begrenset erstatningsansvar når det gjelder skader som kommer av tilstanden på veinettet.

Ansvaret er etter vårt syn begrenset til de tilfeller der det kan konstateres uaktsomt valg av entreprenør, mangelfulle retningslinjer, mangelfull videresending av mottatte avviksmeldinger eller mangelfull kontroll med entreprenøren. Vegvesenet vil med andre ord ikke være erstatningsansvarlig for eventuell uaktsomhet på entreprenørens side", står det i dommen som ble avsagt i spetember 2009.

Rana Blad forsøkte tirsdag kveld å få kontakt med noen Mesta som kunne kommentere saken, men uten å lykkes.

Les flere bil og motor-saker fra Rana Blad her:

Les også: Ronny ofret bilen for å unngå en hjort