ghana-feltbesøk-F - Feltbesøk for kronprinsparet i Ghana

Små grep kan forhindre store tragedier i mange afrikanske land. Onsdag skal kronprinsparet møte folk som med veiledning fra FN-organisasjoner har redusert risikoen for malaria og andre helsefarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdagens program starter i Ekumpuanoa utenfor kystbyen Cape Coast. Her blir kronprinsparet og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) tatt imot av landsbyhøvdingen og byens eldste. Følget skal få en omvisning i landsbyen, der malariarisikoen er kraftig redusert blant annet ved at innbyggerne bruker myggnett om natten.

I byen ligger også en helsestasjon, drevet med støtte fra Unicef. Her står mor og barns helse i sentrum, i tillegg til at pasienter med hiv og aids blir behandlet. Kronprinsparet skal få møte ansatte og brukere.

- Vi gleder oss veldig til å få se eksempler på hvordan FN fungerer på grasrotnivå i Ghana, sa kronprinsesse Mette-Marit i sin tale til Ghanas FN-ledere tirsdag.

Kronprinsessen har siden 2006 jobbet i UNAIDS og kjenner godt til problemene mange av Afrikas land sliter med.

- I denne rollen har jeg nærmest gjort det til min fanesak å drive fram en ny generasjon ledere for å møte aidsutfordringene. Vi er nødt til å støtte unges arbeid for denne saken om vi virkelig ønsker at neste generasjon skal få være hivfri, sa kronprinsessen. (©NTB)