Solbakken, Drillo og Semb (Foto: Junge, Heiko)
Solbakken, Drillo og Semb (Foto: Junge, Heiko)
FÅR GJENNOMGÅ: Egil Drillo Olsen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
FÅR GJENNOMGÅ: Egil Drillo Olsen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Egil Drillo Olsen (Foto: Scanpix/)
Egil Drillo Olsen (Foto: Scanpix/)

Mini: – Kan tyde på at Ståle Solbakken er på vei bort

Mini Jakobsen tolker Drillos uttalelse som at Ståle Solbakken er i ferd med å si nei til Norge.

- Det er kanskje fordi de begynner å ane at Solbakken kanskje ikke blir landslagssjef likevel

Ståle Solbakken er et ettertraktet trenernavn etter braksuksessen med danske FC København de siste sesongene. 1. januar, 2012 skal Solbakken gi seg som FCK-trener og etter planen overtar han det norske landslaget.

De siste månedene har det imidlertid versert flere rykter som knytter Solbakken til europeiske storklubber. Den siste klubben i rekken er tyske Hamburg SV. Solbakken skal etter rapportene ha møtt den tyske klubbens sportsdirektør, Frank Arnesen, på lørdag.

Selv sa han til TV 2 Sporten tirsdag at han ikke har forhandlet med noen klubber, men bekreftet samtidig at fem-seks klubber har vist konkret interesse for ham som trener.

Drillo holder døren på gløtt
I dagens papirutgave av VG åpner nåværende landslagssjef, Egil Drillo Olsen, for å fortsette som sjef i noen år til dersom Solbakken skulle glippe.

– Jeg skal vurdere det seriøst, hvis den problemstillingen dukker opp en dag, blir Drillo sitert på.

Vil du at Drillo skal fortsette som landslagssjef? Delta i avstemningen til høyre.

16. desember: – Det er uaktuelt
Drillos siste uttalelse står i sterk kontrast til hva han sa for snaut fire måneder siden. Den 16. desember sa han at det var uaktuelt for ham å fortsette som landslagssjef hvis Ståle Solbakken skulle ønske å annullere kontrakten med NFF.

– Kan du være interessert i å forlenge ditt vikariat i så fall? Spurte TV 2s reporter.

– Det er uaktuelt.

– Hvorfor det?

– Jeg forholder meg til det som er avtalt og gidder ikke å bry hodet mitt med noe annet, sa Drillo.

Se intervjuet fra 16. desember i videovinduet øverst.

– Kan tyde på at Ståle er på vei bort
TV 2s landslagsekspert Mini Jakobsen, blir overrasket når han får høre at Drillo har åpnet døren på gløtt for å fortsette.

– Det er kanskje fordi de begynner å ane at Solbakken kanskje ikke blir landslagssjef likevel? Spør han retorisk overfor TV 2 Sporten.

Mini understreker at det er en stund siden 16. desember, men mener likefullt at det er oppsiktsvekkende at Drillo nå plutselig åpner for å fortsette.

– Det at han var så kategorisk tidligere, men nå plutselig åpner døren... Hvis du leser mellom linjene så kan det tyde på at Ståle er på vei bort før han i det hele tatt har begynt i jobben. Og den jobben som landslagssjef, den klarer Drillo i noen år til så lenge Norge er fornøyd med jobben han gjør.

Tror Solbakken fristes av klubbtrenerjobb
Dersom Solbakken heller skulle ønske å dra til en europeisk storklubb, mener Mini at Norges Fotballforbund og det norske folket bør ha full forståelse for dette.

– Jeg har full forståelse for at Solbakken skulle ønske å bli klubbtrener. Jeg tror døren som landslaget er åpen for ham i lang tid fremover om han ikke blir det i denne omgang. Jeg skjønner at en ung trener som Ståle, som har så mye å gi, fristes av å ha muligheten til å være på treningsfeltet hver dag i en større europeisk klubb. Jeg tror hele Norge har full forståelse for det, sier Mini.

Han tror imidlertid ikke at Solbakken angrer på at han takket ja til å trene landslaget.

– Å trene de norske landslaget er en attraktiv mulighet. Det er en veldig behagelig jobb, men kanskje er det litt tidlig for Ståle å sette seg ned og ha det behagelig? Spør Mini.

– Drillo like bra som Solbakken
Den tidligere landslagsprofilen tror å forlenge avtalen med Drillo kan være like positivt som å ansette Solbakken.

– Dersom Norge skulle fortsette med Drillo, ser jeg på det som å være like bra som at Ståle Solbakken skulle komme. Å fortsette med Drillo i noen år til ser jeg ikke på som noe problem, sier Mini avslutningsvis.

LIKE GOD SOM SOLBAKKEN: Mini ser ingen problemer med å fortsette med Drillo som landslagssjef i to nye år.
LIKE GOD SOM SOLBAKKEN: Mini ser ingen problemer med å fortsette med Drillo som landslagssjef i to nye år.

Les ogå:Drillo: – Solbakken kan fint trene en storklubb
Les ogå:
Semb trygg på Solbakken-avtale

Droppes av Hamburg?
Ting kan imidlertid tyde på at Hamburg ikke blir neste stoppested for Solbakken.

Den tyske storavisen Bild skrev tirsdag kveld at Hamburgs tidligere assistenttrener, Michael Oenning, kan være «90 minutter unna» å bli tildelt jobben på permanent basis. Ifølge avisen vil styret i Hamburg ta en endelig avgjørelse etter lørdagens ligakamp mot Hannover.

Avisen skriver at Solbakken har vært førstevalget til sportsdirektør Frank Arnesen, men at Oenning nå skal ha klart å overbevise Arnesen om at han er rett mann for jobben.