Javier Hernandez og Ji Sung Park ble de store heltene i kveldens Mesterliga kvartfinale mot Chelsea. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Javier Hernandez og Ji Sung Park ble de store heltene i kveldens Mesterliga kvartfinale mot Chelsea. (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Ferguson etter Mesterliga-triumfen mot Chelsea: – Nå er laget endelig i toppform

Klare for semifinale i Mesterligaen etter sterk hjemmeseier mot Chelsea.

- Jeg synes at vi har funnet toppformen. Det er det ingen tvil om. Bare se på andreomgangene våre mot West Ham og Chelsea, og prestasjonene i returkampen mot Chelsea.

Manchester United - Chelsea 2-1 (3-1 sammenlagt)

Sir Alex Ferguson og Manchester United er klare for sin sjuende semifinale i Mesterligaen etter at de vant 2–1 i returoppgjøret mot Chelsea på Old Trafford.

Javier Hernandez og Ji-Sung Park ble de store heltene for hjemmelaget med hvert sitt mål.

Det betyr at Roman Abramovitsj og Chelsea går nok en sesong uten å hente hjem det trofeet den russiske eieren ønsker seg aller mest.

Ferguson skryter av innstillingen til laget
Etter at de vant 1–0 i den første kvartfinalen virket United sjelden truet på eget gress, og kontrollerte mesteparten av kampen.

– Vi måtte kjempe for å komme til semifinalen. Chelsea var veldig gode, men det var vi også, sier Alex Ferguson etter at seieren var et faktum.

Skotten synes nå at laget virkelig har funnet toppformen.

- Jeg synes at vi har funnet toppformen. Det er det ingen tvil om. Bare se på andreomgangene våre mot West Ham og Chelsea, og prestasjonene i returkampen mot Chelsea, sier han.

United har vunnet de siste kampene sine uten å storspille. Ferguson mener at det er viktig å få spillere som Antonio Valencia og Rio Ferdinand tilbake fra skade.

– Vi har glimrende momentum for tiden. Hele klubben er motiverte og alle jobber hardt hver kamp. Flere spillere har kommet tilbake fra skade og er klare for kamp, noe som betyr mye, sier Ferguson.

Den suksessrike manageren trekker frem Wayne Rooneys prestasjoner mot Chelsea som «outstanding».

- Mange spillere leverte fantastiske prestasjoner. Ji-sung Park, Chicharito på topp. Ji-sung Parks historie for å score i slike kamper er bare fantastisk. Avslutningen var nydelig. Og Wayne Rooney spilte på sitt aller beste. Han var strålende i den første kampen og det samme i returkampen. Jeg synes at hele laget leverte en kjempejobb, skryter han.

Rooney og ferguson (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Rooney og ferguson (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Frisk åpning fra Chelsea
Med utgangspunktet fra Stamford Bridge friskt i minne gikk Chelsea ut på Old Trafford med håp om å skaffe seg en tidlig scoring.

London-laget var farlig frempå ved flere anledninger, og det var Frank Lampard som fikk den aller største sjansen for bortelaget. Kapteinen fikk skyte upresset fra fjorten meter, men avslutningen gikk midt på Edwin van der Sar.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Nicolas Anelka hadde også et par gode muligheter, uten at han klarte å få ballen mål.

Enkel scoring for Hernandez
United virket komfortable med kampbildet gjennom hele den første omgangen. Uten å storspille produserte de et par gode angrep og sørget for at Chelsea aldri fikk helt ro i de bakre rekker.

– Kampen var virkelig intens den første halvtimen. Vi hadde et bra resultat med oss fra det første oppgjøret, men måtte være forsiktige hele kampen, forteller United-stopper Nemanja Vidic.

Etter en liten halvtime headet Javier Hernandez ballen i mål. Meksikaneren ble korrekt avblåst for en hårfin offside, men skulle få sin revansj.

Rett før pause brøt Ryan Giggs fri på høyrekanten. På bakre stolpe ventet Hernandez som styrte ballen opp i nettaket og sendte Old Trafford til himmels.

Saken fortsetter under bildet.

Javier Hernandez. (Foto: Jon Super/Ap)
Javier Hernandez. (Foto: Jon Super/Ap)

Skuffende angrepsspill og rødt kort
Andre omgang startet med at Carlo Ancelotti gjorde et bytte i Chelsea sitt angrep. En skuffende Fernando Torres ble erstattet av Didier Drogba. Og kun et kvarter seinere var det Anelka sin tur til å gå av banen til fordel for Salomon Kalou.

God organisering, samt en sterk jobb fra stopperparet Vidic og Ferdinand, sørget for at United sjelden kom i ubalanse.

Etter drøye 70 minutter gikk det fra vondt til verre for Chelsea da Ramires ble utvist. Brasilianeren pådro seg sitt andre gule kort etter en klønete takling på Nani.

Drogba tente håpet – Park slukket det
Så klarte Didier Drogba å gi bortelaget et lite håp. Michael Essien sendte ivorianeren alene gjennom med en bra pasning. Drogba dempet ballen elegant før han avsluttet sikkert mellom beina på van der Sar.

Men scoringen fikk ingen annen effekt enn at United gikk rett i angrep. Ryan Giggs var nok en gang arkitekten med en flott vipp til Ji-Sung Park. Koreaneren tok ned ballen og banket den i lengste hjørne.

Dermed er Manchester United klare for semifinale i Mesterligaen. Der møter de vinneren av kvartfinalene mellom Inter og Schalke. Tyskerne vant første oppgjør hele 5-2, og er klare favorittet til å avansere.