uk-økonomi-god-F - Britisk økonomi i uventet god gjenge

Inflasjonen synker i Storbritannia, og underskuddet på landets handelsbalanse med utlandet går også ned. Utviklingen tas som tegn på at britene er på vei mot ny økonomisk vekst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lønns- og prisveksten målt på årsbasis falt fra 4,4 prosent i februar til 4,0 prosent i mars, viste tall som ble offentliggjort i London tirsdag. Fallet overrasket analytikere, som hadde ventet uendret inflasjon.

Tirsdag offentliggjorde det statistiske sentralbyrået ONS også tall som viste at det britiske handelsunderskuddet falt mer enn ventet i februar i år. Årsaken var først og fremst den sterke eksporten, som var rekordhøy for andre måned på rad.

Britiske fagøkonomer mener tirsdagens tall gjør det mindre trolig at sentralbanken Bank of England vil øke styringsrenten i neste måned.

- Utsiktene til en renteøkning i mai er betydelig redusert, sier analytikeren Scott Corfe til nyhetsbyrået AFP.

Storbritannias økonomi som helhet skrumpet inn med 0,5 prosent i siste kvartal i fjor, viser tall som nylig ble offentliggjort i London. Mange briter har fryktet at regjeringens innstrammingstiltak vil føre til at de må vente lenge på ny vekst i økonomien. (©NTB)