Oscar Freire. (Foto: Michel Euler/Ap)
Oscar Freire. (Foto: Michel Euler/Ap)

Vraket Freire kaller Tour de France «årets kjedeligste ritt»

Den tredobbelte verdensmesteren får ikke være med Rabobank til Frankrike i juli.

Spanske Oscar Freire har kommet med kraftig kritikk av Tour de France etter det ble klart at Rabobank-rytteren ikke får plass på laget under årets ritt.

– Touren er årets kjedeligste ritt. På de flate etappene går det et brudd, og så blir det massespurt. I fjellene er det alltid de samme rytterne som dominerer, sier Freire ifølge Cyclingnews.

Freire er en av sykkelverdenens mest profilerte spurtere, og har blant annet vunnet VM i landeveisritt hele tre ganger. Likevel valgte Rabobank å droppe spanjolen fra sitt Tour De France-lag.

– Det var en avgjørelse som ble tatt av laget. De ønsker å bygge alt rundt Robert Gesink. Jeg forstår at de ønsker å konsentrere seg om sammendraget, forteller Freire.

Tour de France er årets store høydepunkt for mange av de største sykkelnavnene. Men Freire er ikke imponert, og mener at Touren er populært fordi det foregår om sommeren. Han ønsker at klassikere som Flandern rundt også flyttes til den samme årstiden.

– Sporten ville tjent på å arrangere klassikerne om sommeren. Touren får mye oppmerksomhet fordi det ikke er noe annet som skjer da, mener Freire.