bilder av mossgjengen (Foto: TV3)
bilder av mossgjengen (Foto: TV3)

Phillip (33) betalte ikke regninger på 15 år

– Det har vært en lang prosess.

Phillip Dahl fra Moss får i onsdagens episode av «Luksusfellen» besøk av TV3s team.

Betalte ikke regninger på 15 år

De treffer en 33-åring som er glad i det siste av teknisk utstyr. Blant annet har han fire pcer og to flatskjermtver. Han røper også at han har latt være å betale regninger.

– Fra jeg var 18 år, og 15 år frem til i dag nesten, lot jeg være å betale regninger. Til slutt åpnet jeg det ikke engang, men bare skjøv det bort. Det eneste jeg gjorde opp var telefonregningen, sier Phillip til «God kveld Norge».

630 000 kroner i gjeld

Da Luksusfellens økonomer besøkte Phillip, hadde han hele 630 000 kroner i gjeld, og en tredjedel av dette var gått til inkasso. Men det var ikke ekspertene som til slutt ble avgjørende, men samboeren Marianne.

– Det har vært en lang prosess å komme dit vi er i dag. «Luksusfellen» har vært en god hjelp i den siste fasen av å rydde opp i problemet, men jeg føler jeg var på god vei til å klare det da de kom. Den beste støtten har vært samboeren min, jeg hadde ikke klart det uten henne, uttaler han.

Skyldte mamma 200 000

Phillip skyldte også sin mor 200 000 kroner, men hadde latt være å fortelle henne at dette lånet ikke utelukkende gikk til nedbetaling av gjeld, men også til import av biler, klokker og kamerautstyr.

– Jeg fortalte henne det etter at jeg hadde betalt ned kredittgjelda, og jeg betaler henne faste måndtlige beløp på lånet til henne, så det tror jeg går greit, sier Dahl.

Styrer unna kredittkjøp

Nå styrer samboerparet unna alt som heter kredittkjøp, og har fått ryddet opp i problemene.

– Gjelden er nedbetalt, og vi har også klart å spare opp en buffer. Nå unngår vi alt av kredittkjøp, og har fått en ordnet økonomi, røper 33-åringen overfor «God kveld Norge».