Barcelona Parc Güell
Barcelona Parc Güell

Dette er de hotteste storbyene blant nordmenn akkurat nå

To byer topper fremdeles.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Våren står for døren og mange av oss planlegger et lite avbrekk til en storby i Europa eller til mer eksotiske strøk.

London, New York, Barcelona og København er fremdeles nordmenns favorittbyer. Men det er Oslo og Bangkok som topper med flest flysøk.

Velger kjent og kjært

Nordmenn prioriterer for tiden i stor grad ”vanlige” storbyer.

Istanbul
Istanbul
– Det er ikke noe nytt at vi velger tradisjonelt, men man kan godt si at det kjente og kjære er en trend for tiden. Mange nordmenn har funnet sine favoritter, som de drar tilbake til. Det er for eksempel London, Barcelona og Nice, sier Rolf Forsdahl, direktør for reiseliv i HSH.

– De har kanskje vært innom litt mer ukonvensjonelle byer, men føler at én gang holdt. Dette henger også sammen med flyselskapenes tilbud. I det siste har vi sett færre lanseringer av nye direkteruter, noe som bidrar til å skape en ”hype” rundt byer. Fokuset har vært på finpussing av eksisterende tilbud, sier Forsdahl.

Byer på vei opp

Det har alikevel vært noen omrokkeringer blant byene i toppen på mest søkt-lista. Både Istanbul, Las Palmas og Orlando, Milano, Split, Bucuresti og Munchen er blandt de byene som har hatt størst økning fra i fjor.

– Istanbul er eksempelvis på vei opp, og befinner seg nå på 20. plass, langt foran Dubai. Lisboa og Milano er andre eksempler. Dessuten er det en solid økning på mange norske byer, noe som kan ha sammenheng med at vi flyr mer innenlands enn før, sier Berge.

Paris og Roma øker minst

Paris og Roma skiller seg ut som byene med minst vekst. Begge disse byene faller også flere plasser fra i fjor.

Paris må se seg slått av Amsterdam og København, mens Nice og Las Palmas går forbi den italienske hovedstaden.