Åge Skinstad (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)
Åge Skinstad (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)

Norge får eget rekruttlandslag i langrenn

Norges Skiforbund oppretter eget rekruttlandslag i langrenn.

Det opplyser langrennssjef Åge Skinstad til NTB.

Et rekruttlandslag har vært etterlyst av flere gjentatte ganger de siste årene.

– Vi døper om vår junior- og U23-satsing. Vi har hatt problemer med å kommunisere at dette har vært vår rekruttsatsing. Spesielt har vi hatt problemer med å nå fram med dette internt. Det nye rekruttlandslaget blir en videreføring av det vi har hatt før, og laget vil bestå av lovende juniorer og yngre seniorer, sier Skinstad.

Juniorene og U23-løperne ble sist sesong trent av Roar Hjelmeset. Trolig vil han fortsette i samme stilling som trener for rekruttlandslaget.

– Vi har søkt etter ny trener og har fått en rekke søknader. Den nye treneren skal i likhet med Jon Arne rapportere til kvinnetrener Egil Kristiansen, i motsetning til Ulf Morten Aune (sprinttrener) og Morten Aa Djupvik (herretrener) som skal rapportere til sportssjef Vidar Løfshus, sier Skinstad.

Løfshus er for tiden inne i pappapermisjon og tiltrer stillingen først 1. mai.

I år var totalt 24 løpere inne i landslagssystemet på seniornivå.

– Totalnivået vil ligge på mellom 20 til 25 løpere kommende sesong. Vi har hatt et todagers møte på Gardermoen der vi evaluerte, planla og kartla foran neste sesong. Onsdag skal vi ha et to timer langt telefonmøte der vi skal drøfte neste sesongs samlingsplan, og der vi også tar lagsinnstillingen et steg videre, forteller Skinstad.

26. april skal ha landslagsledelsen ha et avsluttende møte om kommende sesongs landslag.

29. april blir landslagene offentliggjort i forbindelse med Skarverennet på Geilo. (©NTB)