Anne Grete Petersen og Maren Brørs Bratberg. (Foto: Privat)
Anne Grete Petersen og Maren Brørs Bratberg. (Foto: Privat)

– Flere skulle vært som Anne-Grete

Møt denne ukas gode kollega.

Anne-Grete Petersen er denne ukas gode kollega i «Undercover Boss Norge»-konkurransen. Hun fikk en flott blomsterbukett overrakt av vernepleier-kollega Maren Brørs Bratberg, som skriver følgende om Anne-Grete:

«Anne-Grete er en god kollega nettop fordi hun er den hun er. Hun er seg selv - varm, god, omtenksom, inkluderende, morsom, inititativrik, lojal og ærlig, og ikke minst en enorm humørspreder. På jobb i avlastningsboligen vi jobber i jobber hun for beboerne sine rettigheter og er veldig opptatt av deres ve og vel. Hun er en dame som ikke er redd for å vise følelser, både på godt og vondt og ikke minst - hun lar andre vise sine følelser og møter disse med empati og medfølelse. (...) Hun er en unik kollega, og det skulle vært flere som henne!»

Les også: Vi søker gode kolleger!

– Betyr mye at noen har tenkt på meg

Blomster var en velkommen oppmerksomhet, forteller Anne-Grete til TV 2.

– For meg betyr det veldig mye at noen har tenkt på meg. Etter at jeg fikk de så jeg bort på blomstene og tenkte «nå kan du være stolt av deg selv». Jeg synes det var overveldende da hun kom der med blomster, jeg hadde ikke foventet noe sånt - jeg er meg sjøl på godt og vondt! Jeg er veldig glad og takknemlig, og veldig ydmyk.

– Hva mener du er en god kollega?

– En god kollega er en som viser respekt for andre. Jeg synes også det er viktig at man gjør hverandre god, at man spiller hverandre gode. Man må ha forståelse for hverandre, men man trenger ikke ha like synspunkter på ting så lenge man viser hverandre respekt. Man må by på det man har av både personlig og fagmessig kompetanse. Og så må man ikke være redd for å vise følelser. Det å kunne vise svakhet er en styrke, synes jeg.

Les også: – Vanskelig å fortelle hvor mye jeg setter pris på henne

– Hun har en unik evne til å kommunisere

Ifølge Maren er Anne-Grete er en ekstra god kollega fordi hun stiller opp utover det som kreves i jobben. Hun forteller om en 17 år gammel gutt med utviklingshemming som Anne-Grete har jobbet med i fem år.

– Hun har vært det jeg vil si hans største og viktigste støttespiller utenfor hans hjem siden hun ble ansatt i skolen for å være sammen med ham som vernepleier. Dette er en gutt som trenger hjelp til alt i hverdagen sin. Han kommuniserer ikke verbalt, men Anne-Grete har en helt unik måte å «snakke» med han på, inkludere han og få ham til å føle seg forstått. De to har en utrolig god kjemi seg mellom, det er svært tydelig, forteller Maren.

Se også: «Nei, dette var ikke bra»

– Da han i høst startet på videregående valgte hun like godt å søke om å flytte sammen med han, noe hun fikk - så nå pendler hun to dager i uken nesten fire mil per vei for å være sammen med han på skolen, samt at hun har en dag i uken sammen med han på boligen. Hun har en unik evne til å ta han med på ting som kanskje mange andre vegrer seg for å gjøre og «snakker» hans språk og forstår han.

Les også: Linda rørte sin kollega til tårer

– Står med rak rygg

Og Maren har enda flere lovord om sin kollega på lager.

– Anne-Grete er en kollega jeg gleder meg til å jobbe sammen med, hun gir veldig mye av seg selv på jobb og sørger for at alle rundt seg har det best mulig - både brukere og ansatte. Hun tråkker ikke noen på tærne, hun velger alltid riktig tjenestevei og hun gjør sitt aller aller beste for at de avgjørelser og valg som blir tatt skal komme brukerne til gode. Det er de som står i fokus, og hun står på sine meninger, står med rak rygg og er stolt av sitt yrke og sine holdninger og verdier, sier hun.

Les flere hyggelige historier fra arbeidsplassen på nettsidene til «Undercover Boss Norge». Programmet kan du se tirsdager klokken 20.00 på TV 2.