NEDBRENT: Østsiden kirke i Porsgrunn brant ned til grunnen natt til 11. april. Nå er en 17 åring siktet for ildspåsettelse. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
NEDBRENT: Østsiden kirke i Porsgrunn brant ned til grunnen natt til 11. april. Nå er en 17 åring siktet for ildspåsettelse. (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Utelukker ikke at Østsiden kirke var påtent

Politiet kunne tirsdag starte de tekniske undersøkelsen i ruinene etter Østre Porsgrunn kirke, som brant ned til grunnen natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For å komme til på branntomten, må politiet bruke gravemaskin for å løfte unna bygningsrester. Politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt sier det er lite rester etter trekirken fra 1760. Han venter derfor at letingen etter spor blir komplisert og tidkrevende.

LES OGSÅ: Historisk kirke totalskadd i brann i Porsgrunn

Ingen tydelig indikasjoner

– Det er for tidlig å si om det i det hele tatt vil være mulig å finne brannårsaken på grunnlag av de tekniske undersøkelsene, sier Borgen i en pressemelding tirsdag. Politiet holder alle muligheter åpne. Foreløpig er det ingen tydelig indikasjoner på om brannen skyldes teknisk svikt i elektrisk anlegg, ildspåsettelse eller om den har oppstått i forbindelse med renovasjonsarbeider i kirken.

LES OGSÅ: Brannforsøk ved nok en kirke i Telemark

Etterlyser flere tips

I tillegg til å foreta en rundspørring i området, skal politiet fortsette å avhøre vitner som en del av den taktiske etterforskningen. De etterlyser også flere tips fra folk som har vært i området rundt kirken natt til mandag.

I løpet av mandagen ble det rapportert om minst tre andre tilfeller av tyveri og hærverk på kirker i området. Borgen sier det så langt ikke er noe som tyder på at det er noen sammenheng mellom sakene. Foreløpig prioriterer politiet sitt arbeid rundt brannen i Østre kirke. (©NTB)