Alberto Contador vinker til publikum etter 7. etappe av Volta a Catalunya. (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)
Alberto Contador vinker til publikum etter 7. etappe av Volta a Catalunya. (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)

Spansk advokat: – CAS vil frifinne Contador

Luis Sanz har klokkertro på at Alberto Contador blir renvasket før Tour de France.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) valgte å anke Det spanske sykkelforbundets frifinnelse av Contador for brudd på dopingbestemmelsene inn for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Endelig dom i saken er ventet å komme i slutten av juni, altså før Tour de France starter 2. juli.

Advokaten til Det spanske sykkelforbundet (RFEC), Luis Sanz, sier i en uttalelse at han er overbevist om at CAS vil renvaske Contador.

– Jeg er veldig optimistisk. Rapporten som ble utgitt av Konkurransekomiteen i Det spanske sykkelforbundet er ikke bare korrekt i forhold til lover og regler, men også fakta. Med denne rapporten vil CAS sikkert komme til den samme konklusjonen som det spanske forbundet, sier Sanz ifølge Cyclingnews.

Luis Sanz (Foto: REMY DE LA MAUVINIERE/AP)
Luis Sanz (Foto: REMY DE LA MAUVINIERE/AP)

Sanz var for øvrig en av forsvarsadvokatene til Floyd Landis da han ble tatt for doping i 2006. Landis har senere innrømmet systematisk bruk av doping gjennom karrieren, og utpekt flere tidligere lagkamerater, deriblant Lance Armstrong, som dopere.

Alberto Contador avla flere positive dopingprøver under fjorårets ritt i Frankrike. Prøvene viste spor av stoffet clenbuterol.

Contador har hevdet han fikk i seg stoffet gjennom et måltid med forurenset kjøtt.