pp (Foto: Roger Fosaas 5031, © ps)
pp (Foto: Roger Fosaas 5031, © ps)

Pål Sverre Valheim Hagen har fått rollen som Thor Heyerdahl

«Kon-Tiki»-stjernene offentliggjort i dag.

Tirsdag ble det offentliggjort hvem som skal spille Thor Heyerdahl i filmatiseringen av Kon-Tiki-ekspedisjonen, «Kon-Tiki».

heyer (Foto: Snare, Knut)
heyer (Foto: Snare, Knut)

På Kon-Tiki Museet på Bygdøy i Oslo ble det offentliggjort at Pål Sverre Valheim Hagen har fått hovedrollen. Valheim Hagen er kjent fra filmer som «Max Manus» og «De usynlige».

Gustav Skarsgård, Jacob Oftebro, Odd-Magnus Williamson og Anders Basmo Christiansen skal spille Heyerdahls makkere på sjøen.

Det er «Max Manus»-regissørene Joacim Rønning og Espen Sandberg som står for filmatiseringen – som har et budsjett på hele 88 millioner kroner.

Innspillingen starter i mai, og det skal ifølge planen filmes i 62 dager.

– Vi skal filme i Middelhavet. Så filme i en stor tank på Malta med alle spesialeffektene som trengs for å få fram alle stormene og møtene med store havdyr, sa Joachim Rønning og Espen Sandberg under pressekonferansen.

artikkelen fortsetter under bildet

kontik (Foto: Roger Fosaas 5031, © ps)
kontik (Foto: Roger Fosaas 5031, © ps)

Ambivalent Heyerdahl Jr

Til stede på pressekonferansen var blant annet Thor Heyerdahl Jr, manusforfatter Petter Skavlan og produsentene Aage Aaberge og Jeremy Thomas.

– Jeg er veldig spent og gleder meg veldig. Men er litt ambivalent, vil gjerne beholde erindringene av min mor og far som de var, sa Heyerdahl Jr. under pressekonferansen.

Jeremy Thomas sa følgende:

– Jeg fikk vite om historien om Thor Heyerdahl av Michael Douglas under filmfestivalen i Cannes. Han fisker sammen med en nordmann som fortalte ham historien om Kon-Tiki. Dermed ble jeg interessert.

Fakta om Heyerdahl og filmen:

I 1947 ble en krigstrett verden fascinert av den unge, norske mannen Thor Heyerdahl. Han hadde utviklet en revolusjonerende migrasjonsteori, som det etablerte vitenskapsmiljøet nektet å akseptere. For å bevise teorien sin gjorde han noe hittil uhørt: Han bestemte seg for selv å teste den i praksis og la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon på nesten 8000 kilometer over Stillehavet.

Den primitive balsaflåten døpte han Kon-Tiki – etter solguden. Heyerdahl fikk med fem unge menn, som ikke kjente hverandre – og bare én av dem kunne seile. Thor og mannskapet hans rapporterte ofte hjem via radio, og Kon-Tiki-ekspedisjonen ble raskt et internasjonalt mediefenomen.

Overalt fulgte folk spent med på dramaet som utspant seg på verdens største hav.

På en måte ble det tidenes første realityshow: Ville de klare å nå målet sitt, en liten øygruppe i Polynesia, eller dø i forsøket? Boken om Kon-Tiki er oversatt til 70 språk, og det anslås at den har solgt over 50 millioner eksemplarer.

Dokumentarfilmen om ekspedisjonen fikk Oscar i 1951 og Thor Heyerdahl selv ble den mest kjente nordmann i moderne tid.

Filmen produseres av Nordisk Film Production i samarbeid med Recorded Picture Company og skal distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS.