ny1-nortura-går-F - Norturasjef trekker seg

Konsernsjef Geir Olav Opheim i Nortura trekker seg etter tre og et halvt år i sjefsstolen. Uenighet med styret om veien fremover er grunnen til at Opheim går av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapet opplyser tirsdag at det står foran «nye utfordringer med sterkt marginpress». Opheim og styret er ikke enige om hvordan disse utfordringene skal møtes og er blitt enige om at konsernet er best tjent med at toppsjefen trekker seg.

– Tidspunktet er riktig for å sette inn nye krefter og til det beste for alle parter, sier den avtroppende konsernsjefen.

Styreleder Sveinung Svebestad takker Opheim for innsatsen. Under Opheim har selskapet vært gjennom store endringer hvor det har vært viktig å kutte i kostnadene.

– Styret takker Opheim for stor innsats gjennom denne krevende perioden. Konsernstyret tar ansvar for at endringsprosessene vi er midt inne i blir videreført med full styrke, sier Svebestad. Sammen med resten av styret skal han nå forsøke å finne en arvtaker etter Opheim. Visekonsernsjef Runar Larsen er fra tirsdag konstituert som fungerende konsernsjef. (©NTB)