Mona Halvorsen lager mat sammen med Wenche Andersen (Foto: TV 2)
Mona Halvorsen lager mat sammen med Wenche Andersen (Foto: TV 2)

Menn bør bruke hansker når de kutter chili

Kokken Mona Halvorsen advarer mot chili på hendene, før gutta skal gjøre sitt fornødne

Mona Halvorsen er kanskje best kjent for det rosa håret, ring i nesa og tatoveringer, men Halvorsen er mer enn det.

kokebok
kokebok

Nå er hun ute med kokeboka «Monas kokebok – godsaker med guts», som ifølge henne selv er en allsidig, ujålete bok.

– Det er en laidback kokebok, med enkle retter, vanskelige retter, hverdagsoppskrifter og festoppskrifter, forklarer Mona til God morgen Norge.

LES OGSÅ: Kan vi tenke «lavkarbo» for barn?

LES OGSÅ: Slik dekker du festbordet

En rocka kokk

Ett av kapitlene i boka handler om mat som tar maks 25 minutter å lage. Det er en liten filosofi hun har.

– Det er det, stort sett, folk har av tid i en travel hverdag, sier Mona.

– Når man skal hente og bringe hit og dit, da er det greit å lage mat på 25 minutter.

Mona Halvorsen er selvlært kokk, som driver catering og café, i tillegg til å jobbe med musikk.

– Jeg jobber med rock 'n' roll. Så det er turnévirksomhet, jeg synger litt og jeg elsker å reise, forteller Mona.

LES OGSÅ: Ris eller poteter? Smør eller olje?

LES OGSÅ: Slik blir lammet perfekt!

Monas matfilosofi

Mona Halvorsen liker å lage god tradisjonell mat, men setter også pris på smakene fra utlandet.

– Vi har vært så heldige at vi fikk litt innvandring til landet her og da fikk vi også nye smaker og råvarer. Det er jeg glad for, ellers hadde vi sittet med rekekabaretene våre enda, smiler Mona.

En av dessertene i den nye boka er aubergine med is, noe Mona fant på i et nødstilfelle.

– De fleste god matretter kommer jo til ved et nødstilfelle. Jeg manglet en dessert en gang og jeg hadde så mye aubergine, og da ble det sånn, sier hun.

Her er oppskriften på «Frityrstekt aubergine med is»

Artikkelen fortsetter under videovindu!

Forsiktig med chilien!

I matretter med chili oppfordrer Mona å bruke hansker.

– Jeg bruker linser, så jeg tar ikke i chili uten hansker, sier Mona.

– Det er mange steder man skal ligge unna når man har chili på hendene.

Særlig menn skal være forsiktige hvis de har chili på hendene, i hvert fall før de går ett visst sted.

– Å jeg blir dårlig bare jeg hører om det, grøsser Mona.

Her er oppskriften på Monas «Kylling med kokos, chili og koriander»