ny2-tromsø-død-skader - 18-åring døde av drukning i Tromsø

Politiet har ikke funnet tegn på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet til en 18 år gammel mann som ble funnet omkommet i sjøen i Tromsø fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag mottok politiet i Tromsø en foreløpig obduksjonsrapport. Rapporten slår fast at dødsårsaken antas å være drukning. Men dødstidspunktet kan ikke fastslås helt sikkert.

En endelig obduksjonsrapport som vil gi svar på supplerende undersøkelser, blant annet blodprøve, skal være klar om tidligst tre uker.

- Obduksjonen har ikke funnet tegn til vold som kan forklare dødsfallet. Politiets etterforskning så langt har ikke gitt holdepunkter for at det ligger noe kriminelt bak. Etterforskningen fortsetter, og politiet ber publikum som har informasjon i saken om å ta kontakt, uttalte politistasjonssjef Kurt Pettersen tirsdag ettermiddag.

18-åringen ble funnet død i havnebassenget ved Strandtorget i Tromsø fredag formiddag. En drøy uke tidligere ble 18-åringen og en annen ung mann tatt på fersken da de prøvde å stjele øl. Butikken ligger like i nærheten av stedet hvor mannen ble funnet. Ingen har sett ham siden øltyveriet, skriver avisen Nordlys.

Identifiseringen viste at 18-åringen var en av de hovedmistenkte etter et boligran i byen om kvelden onsdag 30. mars. Fire personer var med på ranet og fikk med seg mellom 20.000 og 25.000 kroner. (©NTB)