SÅRET, IKKE DREPT: Fredag ettermiddag hevdet opposisjonen i Jemen at president Saleh var drept i et angrep mot presidentpalasset i Sana. Viseordføreren gikk imidlertid ut kort tid etter og avkreftet opplysningene.  (Foto: Hani Mohammed/Ap)
SÅRET, IKKE DREPT: Fredag ettermiddag hevdet opposisjonen i Jemen at president Saleh var drept i et angrep mot presidentpalasset i Sana. Viseordføreren gikk imidlertid ut kort tid etter og avkreftet opplysningene. (Foto: Hani Mohammed/Ap)

Hevder Jemens president godtar fredsplan

Jemens president Ali Abdullah Saleh ser ut til å akseptere en plan fra seks golfland som innebærer at han må gå av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De seks landene, deriblant Saudi-Arabia og Qatar, har foreslått at Saleh overlater makten til sin visepresident og godtar at Jemen får en ny regjering ledet av opposisjonen.

– Vil overføre makten fredelig

I forrige uke så det ut til at Saleh avviste planen, men mandag kom det en kunngjøring fra kontoret hans der golfstatenes initiativ ønskes velkommen.

– Han (Saleh) har ingen motforestillinger mot å overføre makten fredelig innen rammen av grunnloven, heter det i uttalelsen.

Opposisjonen har imidlertid tatt avstand fra planen fordi den innebærer at Saleh ikke stilles for retten.

Det fattigste landet i Midtøsten

Jemen er ifølge FN det fattigste landet i Midtøsten. Det ble samlet i 1990 og har vært preget av borgerkrig, politisk vold og uro.

Sentralmakten i Jemen har lite makt og lojaliteten blant folket går mer til stammene og klan enn til myndighetene.

(©NTB)