STOPPER GATEFOTOGRAFERING: Google Street View ble lansert i Tyskland i november i fjor. Nå stopper gatefotograferingen av nye tyske byer. (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)
STOPPER GATEFOTOGRAFERING: Google Street View ble lansert i Tyskland i november i fjor. Nå stopper gatefotograferingen av nye tyske byer. (Foto: JOHANNES EISELE/Afp)

Google stopper gatefotografering i Tyskland

Bare et halvt år etter at Google sin Street View-tjeneste for Tyskland var på bena avslutter Google gatefotograferingen i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med sitt spesielle 360-graders kamera kjører Googles biler rundt og fotograferer i gater, for så å publisere bildene på internett.

Selv om mange nok liker å dykke inn i Googles gater er det også mange som misliker Googles bilder av sine hjem tilgjengelig for alle og enhver på internett.

Nå kommer det ikke nye oppdateringer eller bilder fra flere gater i Tyskland.

– I Tyskland stopper nå fotograferingen, ifølge Search Engine Land.

Har endret prioritering

Ifølge en talsperson for Google har selskapet endret prioritering sin.

Talspersonen, som ikke er navngitt, sier at målet fremover skal være å bruke Google-bilene til å samle inn informasjon om gatenavn og veiskilt for å forbedre basiskartene Google har, slik som andre selskaper som tilbyr karttjenester gjør.

Les også: Nå kan du gå på tur i byen med Google

Fikk medhold i tysk domstol

Men bildene som i dag alt er tilgjengelig av tyske gater vil bli liggende på Google Street View.

SNAPPET OPP KOMMUNIKASJON: Google fikk med seg informasjon som ble lastet opp og ned gjennom usikrede trådløse nettverk.  (Foto: Paul Sakuma/Ap)
SNAPPET OPP KOMMUNIKASJON: Google fikk med seg informasjon som ble lastet opp og ned gjennom usikrede trådløse nettverk. (Foto: Paul Sakuma/Ap)

Fotostoppet kommer selv om Google nylig fikk medhold av en tysk domstol i at det er lovlig å fotografere slik som Google gjør, i tyske gater.

Det var en tysk kvinne som brakte Google for retten, i frykt for at bilder av henne, familien og hennes hjem ville bli publisert på Google Street View og at det ville krenke personvernet og eiendomsretten hennes. Retten var ueinig.

Bortsett fra at Google sier de har endret prioritering, oppgir selskapet ikke noen grunn for hvorfor Street View-tjenesten for Tyskland ikke oppdateres. Search Engine Land tror at det kan henge sammen med at Google Street View har møtt mye motstand i Tyskland.

LES OGSÅ: Google-sjef ber «Street View»-kritikere flytte

Mange reserverte seg

Etter lang debatt ble Google Street View lansert i Tyskland i november i fjor. Da kunne man se bilder fra gater i de tyve største byene i Tyskland, planen var å fotografere videre i 2011. Etter at Google åpnet for at tyskere kan reservere seg fra Google Street View, ga mer enn 244.000 tyskere Google beskjed om å blure hjemmene deres.

Microsoft starter gatefotografering

Men selv om Google trekker inn årene, kaster andre seg utpå. Nylig ble det kjent at Microsoft sin fototjeneste Bing Streetside starter opp i Tyskland, men det tok ikke lang tid før også Microsoft møtte motstand.