Politiundersøkelse: – Vi er usynlige

Ni av ti polititjenestemenn svarer i en undersøkelse at de er langt mindre synlige i nærmiljøet enn de var for fem år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer fram i en undersøkelse VG har foretatt. 1.685 politifolk har sammenlignet dagens situasjon med hvordan det var i 2005. Behovet for flere patruljer natt til fredag og lørdag blir også klart bekreftet av politiet selv.

– At vi er blitt mer usynlige i Oslo er en utvikling vi har sett over tid. Vi må sette oss ned og se på hvordan ressursene brukes, sier leder av Oslo politiforening, Sigve Bolstad.

Han erkjenner at politiet har forbedringspotensial og at det ikke har noen hensikt bare å skrike etter mer penger og kritisere justisminister Knut Storberget og politimester Anstein Gjengedal.

– Vi er ikke i tvil om at Storberget gjør det han kan for å skaffe mer ressurser til politiet og at Gjengedal stadig pålegges nye oppgaver som går på bekostning av politiets tilstedeværelse i nærmiljøene. Vi har derfor foreslått at 500 politifolk som i dag jobber inne overføres til patruljering utendørs, sier Bolstad. (©NTB)