Thomas Ulsrud (Foto: Jonathan Hayward/Ap)
Thomas Ulsrud (Foto: Jonathan Hayward/Ap)

Medaljen glapp for curlinggutta

Norges fantastiske opphenting i curling-VM holdt ikke helt inn.

Etter 6-7-tap mot Sverige søndag ble Thomas Ulsruds lag uten medalje. Det norske laget imponerte alle ved å vinne sju skjebnekamper på rad og ta seg til semifinale mot alle odds, men etter knepent tap mot Skottland lørdag skjedde det samme igjen i bronsekampen søndag.

Norge utlignet til 6-6 med to poeng i nest siste omgang, men dermed hadde Niklas Edin sistesten i den siste omgangen. Den omsatte han i poenget som ga seier og medalje.

Norge knuste Edins lag i de to første norsk-svenske duellene i curling-VM, senest i semifinalekvalifiseringen lørdag. Da vant Norge 7-2 etter å ha «stjålet» poeng i omgang etter omgang med svensk sistesten.

Søndag var det svenskenes tur til å «stjele». De ledet 2-1 etter to omganger og økte til 3-1 selv om Norge hadde sistesten i 3. omgang. Etter det greide Norge aldri å skaffe seg overtaket i kampen.

Norges lag med Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson var ille ute etter å ha tapt fire av sine seks første kamper i VM. Ved å vinne sine fem siste grunnseriekamper tok laget seg til skillekamp mot Frankrike, som ble vunnet. (©NTB)